DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.291,92

0,65%
BİST 100

%
Kredi Kartı Borcu Olanlara İki Müjde Daha Geldi

Kredi Kartı Borcu Olanlara İki Müjde Daha Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kredi kartı borç yapılandırma fırsatları kapsamında vatandaşlara iki müjde daha geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Kredi Kartı Borcu Olanlara İki Müjde Daha Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı borçlularının borçlarının yapılandırılması ve borçlarının tek çatı altında toplanması için başlatılan kampanya kapsamı genişletiliyor. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberinde yer alan bu detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KREDİ KARTI BORÇLULARINA İKİ MÜJDE DAHA

Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen kredi kartı borç yapılandırması noktasında iki önemli adım daha atıldı. Bunlardan birincisi banka 31 Aralık sonu itibarıyla kredi kartı ekstresinde yer almayan geleceğe yönelik taksitleri de yapılandırma kapsama aldığını duyurdu. İkincisi ise müracaatlarda kredi kartı ekstresi getirme zorunluluğunu da kaldırdı. Sadece gelir belgesiyle müracat yeterli olacak.

Belge Zorunluluğu Kaldırıldı

Ziraat Bankası vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt verebilmek adına diğer bankalardan belge getirilmesi zorunluluğunu kaldırdı. Bu kapsamda bir adım daha atan banka vatandaşlardan sadece gelir belgesi alınmasının yeterli olduğunu bildirdi.

Geleceğe Dönük Borçlarda Kapsamda Alındı

Ziraat Bankası tarafından atılan diğer bir adım ise vatandaşları sevindirecek. Çünkü banka geleceğe dönük borçlar içinde kredi sağlayacak. Buna göre azami kredi tutarı taksitli alışverişler de dâhil kredi kartlarının borcunun tamamını kapsayacak. Hiçbir şekilde müşteriye ilave ödeme yapılmayacak. Beyan edilen borcun daha düşük olması durumunda tahsis edilen kredi revize edilecek. Kredi belirlendikten sonra daha fazla borç çıkarsa değişiklik kapsama dâhil olmayacak. Kredi kartının 31 Aralık 2018 ekstresine yansımayan geleceğe dönük taksitler de kapsama alındı.

BDDK’dan Düzenleme

Ayrıca bunlara ek olarak halen uygulamada olan düzenlemede tüketici kredilerinde genel sınır olan 36 ay BDDK tarafından yapılan düzenlemeyle 60 aya çıkarılıyor. Kredi borç ödenmesinin sağlanması amacıyla ilgili bankaya ödeme yapılması yoluyla kullandırılacak.Vatandaşlar borç ödeme sürecinde ayrıca diğer kartlar kullanılmaya devam edilebilecek. Ödeme süresince diğer kartlar da kullanılabilecek Hatta gelir durumu yeterli ise yeni kredi kartı da alınabilecek.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP