DOLAR

32,5376

-0.03%
EURO

34,8268

-0.13%
ALTIN(gr)

2.428,56

-0,05%
BİST 100

%
Kredi Ön Onayı Nedir?

Kredi Ön Onayı Nedir?

Kredi başvurusunda bulundunuz ve ''ön onay aldınız'' SMS'i geldi, bu nedir? Ön onay ne demek? Bankanın size verdiği bir onay vardır ama bu onay için sizden belirli şartlar ister.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Kredi Ön Onayı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi ön onayı nedir? Kredi çekmek isteyen vatandaşlar eğer ki bankaya telefon veya internet üzerinden kredi başvurusunda bulunur ise bu durumda bankalar tarafından kredi başvurusu yapan müşteriye ”ön onay” adı altında bir onay verilebilir.

Bu onay demek değildir ki krediniz onaylandı ve kullanıma hazır… Bu konuda bankaların istediği belgeler ve şartlar olabilir. Eğer kredi ön onay aldıysanız bu durumda banka büyük ihtimalle sizden gelir belgesi isteyecektir ve bu gelir belgesini bankaya iletmenizin hemen ardından banka kredinizi gelir durumunuzu doğru beyan ettiyseniz hemen onaylayabilir.

Bir diğer durum ise kredi ön onay alma konusunda adres bilgisinin eksik olması veya o bankada belirli bir hesabınız olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Kredi Ön Onayı Almak

Kredi ön onayı almak dahi herkesin bu aşamaya gelebilecek olduğu bir aşama değildir. Aksine kredi ön onayı alan vatandaş bankanın gözünde eğer ki doğru bilgiler beyan etti ise iyi bir müşteri olarak görülebilir ve şans tanınabilir. Ama eğer bankaya yalan beyanda bulunduysanız ve gelirinizi ispat edemiyorsanız bu durumda banka kredi tam onayı vermeyecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP