DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
Kripto Paralara Karşı Devletlerden Yeni Karar

Kripto Paralara Karşı Devletlerden Yeni Karar

Son dönemlerde dünya genelinde çok konuşulan kripto paralar gündemden düşmüyor. Eleştirilere ve tartışmalara neden olan kripto paralara gün geçtikçe ilgi daha da artıyor. Devletler de kripto paralara ilişkin harekete geçti. Bu kapsamda Güney Kore, Avustralya ve Rusya'dan kripto paralara ilişkin açıklamada bulundu. Devletler kripto paralara ilişkin çalışma gurubu oluşturma kararı aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Kripto Paralara Karşı Devletlerden Yeni Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde dünya genelinde çok konuşulan kripto paralar gündemden düşmüyor. Eleştirilere ve tartışmalara neden olan kripto paralara gün geçtikçe ilgi daha da artıyor.

Kripto paraların ekonomi dünyasını değiştireceği söyleniyor. Bunun ardından da devletler de kripto paralara ilişkin harekete geçti. Bu kapsamda Güney Kore, Avustralya ve Rusya’dan kripto paralara ilişkin açıklamada bulundu.

Kripto Paralara İlişkin Düzenleyici Adımlar

Bu konuyla ilgili Türkiye de Finansal İstikrar Komitesinde kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için bir çalışma grubunun oluşturulması yönünde bir karar aldı. Dünya genelinde birçok tartışmalara neden olan kripto para Bitcoin de yaşanan artış ile dikkatleri üzerine topladı. Bunun ardından devletler kripto paralara ilişkin düzenleyici adımlar atma kararı aldı.

700 Milyar Dolarlık piyasanın Geleceği Ne Olacak?

Devletler tarafından yapılan açıklamalar ise kripto para piyasasında büyük yankı uyandırdı. Gündemden düşmeyen yaklaşık 700 milyar dolarlık kripto para piyasasının geleceği ise merakla bekleniyor.

Çalışma Grubu Oluşturulacak

Kripto para piyasalarında yaşanan gelişmelere ilişkin Türkiye’den de bir açıklama geldi. Bu kapsamda Türkiye, Finansal İstikrar Komitesinde kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için bir çalışma grubunun oluşturulmasına ilişkin bir karar alındı.

Dün yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için bir çalışma grubunun oluşturulmasına ve kripto paraların risklerine yönelik kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildiği aktarıldı.

Resmi Otoritenin Güvencesi Altında Değil

Kripto para piyasasına ilişkin yapılan açıklamada; kripto paraların ülkemizde yasal bir dayanağı bulunmadığı belirtilerek, bu kapsamda gerçekleştirilen işlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığı belirtildi. Ayrıca, kripto paraların resmi otorite ya da garantör kurum tarafından denetlenme imkanı olmadığından, bazı kişilerce yatırım aracı olarak görülen kripto paranın aynı zamanda yasa dışı faaliyetlerde de kullanılabileceği de dikkate alınmalıdır açıklamasında bulunuldu.

Güney Kore’nin Açıklaması Piyasayı Sarstı

Kripto para piyasasına ilişkin Güney Kore’den gelen açıklamada ise, kriptopara ticaretini ve borsalarını yasaklamak için Adalet Bakanlığı nezdinde girişim başlatıldığı ifade edilmişti. Adalet Bakanı Park Sang-ki iç piyasada kriptopara ticaretinin yasaklanmasına ilişkin kendi yasa tasarısını hazırlamasının ardından kısa süre içerisinde diğer bakanlıklarla da konuyu görüşeceği belirtilirken, bu haberin duyulması, kripto para piyasasında sert bir düşüşe neden olmuştu.

Avustralya da Yasal Düzenlemeleri Amaçlıyor

Avustralya da, kripto paralar hakkında, yasal düzenlemeler uygulamayı amaçlayan ülkeler arasında yer aldı. Bu kapsamda, Avustralya Hükümetinin vergiden sorumlu birimi olan Avustralya Vergi Dairesinin (ATO), kripto para birimleriyle ülke sınırlarında gerçekleştirilen işlemleri vergilendirebilmek adına bir birimin oluşturulacağını açıkladı.

Rusya da Denetimlere İlişkin Yasa Tasarısı Sunacak

Avustralya tarafından yapılan açıklamanın ardından, Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseev, Şubat ayında Devlet Dumasına Rusya´da kripto para gibi sanal finans aktiflerinin denetimine ilişkin yasa tasarısını sunmayı planladıklarını açıkladı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP