DOLAR

32,5697

0.08%
EURO

35,0388

0.4%
ALTIN(gr)

2.426,46

0,15%
BİST 100

%
Mağdur Çiftçilere 1,1 Milyar Lira Ödeme Yapıldı

Mağdur Çiftçilere 1,1 Milyar Lira Ödeme Yapıldı

Mağdur çiftçilere toplam 1,1 milyon lira tazminat ödendi. Mağduriyet ve zarar alanları da genişletildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Mağdur Çiftçilere 1,1 Milyar Lira Ödeme Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet mağduru olan çiftçilere toplamda 1,1 milyon lira tazminat ödendi. Çiftçilerin doğal afetlerden korunması amacıyla oluşturulan tarım sigortaları havuzunda 2018 yılında toplam tüm branşların 1,1 milyar lira hasar tazminat ödemesi gerçekleştirildi.

Sigortalı açık alan tarımcılığı geçen yıl 24,7 bekar hayvan sayısı yaklaşık 3,6 milyon lira olmayı başardı. Çiftçilerin doğal afetlerden korunması amacıyla oluşturulan sigorta havuzunda tüm branşlara 1,1 milyon lira tazminat ödemesi yapıldı. Muhabirlerin tarım ve orman bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgilere göre TARSİM’ e dahil olan tüm üretici ve yetiştiriciler tarımsal varlıklarını teminat altına alabiliyor.

Ülke genelinde yapılan ilk defa kuru alanlarda da üretim yapan arpa çavdar yulaf ürünleri ile bunların sertifikalı tonlarında kuraklıktan sıcak rüzgar aşırı yağış gibi nedenlerle verim azalışları teminat kapsamına alındı. Meyve bahçeleri sistemleri ve bu sistemlerin altında bulunan ürünlerin tamamı risk kapsamına dahil edildi.

Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yaşadığı yeni hastalıklarda teminat kapsamına girdi. Küçükbaş hayvan sigortası ve arıza sigortasına da birim fiyatları düştü kadın ve genç çiftler içinde tüm sigorta branşlarında %5 ne kadar indirim yapıldı.

Tarım sigortası uygulaması kapsamında çiftçinin doğal afetlerden korunması için poliçe bedelinin %50 sinde devlet karşılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP