DOLAR

32,5183

-0.08%
EURO

34,9635

0.33%
ALTIN(gr)

2.434,52

0,48%
BİST 100

%
Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati: İhracatçılar Dolar Düşsün İstemiyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati: İhracatçılar Dolar Düşsün İstemiyor

Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati: İhracatçılar Dolar Düşsün İstemiyor

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati döviz kurunda yaşanan son dakika gelişmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yaz aylarının sonunda yaşadığı ekonomik sıkıntıları atlattığını dile getiren Nureddin Nebati o dönem yapılan dolar 10 lira olacak açıklamalarını eleştirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati: İhracatçılar Dolar Düşsün İstemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Mersin’de iş adamları ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Nureddin Nebati döviz kurunun aşağı yönlü eğilimi başlata olmak üzere ekonomiye etki eden bir çok faktör hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekonomi konusunda önemli ve dikkat çeken açıklamalarda bulunan Nureddin Nebati’nin konuşmasının satır başladı şöyle.

İŞADAMLARI DOLAR DÜŞMESİN İSTİYORLAR

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati konuşması kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında Türkiye’nin yaz aylarında yaşadığı döviz krizini gündeme getirdi.

O dönem bazı basın organlarında yer alan dolar 9 10 TL olacak açıklamalarını hatırlatan Nureddin Nebati o dönemden bu döneme katedilen aşamaya değindi. Türkiye’nin güçlü bir ekonomisi olduğu vurgusunda bulunan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati uygulanan ekonomi programlarına değindi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin Döviz Açıklaması

”Büyük bir algı operasyonuyla ‘Dolar 8-9, 10 lira olacak. Türkiye’de bankalara gidin paralarınızı çekin, şöyle olacak, böyle olacak.’ denilen yaygaraların yerine hemen sonrasında sunmuş olduğumuz orta vadeli plan adı altındaki duruşumuzu ortaya koyarak dengelemeyi sağladık. Bugün döviz stabil hatta ihracatçılarımız artık döviz fiyatlarımız düşmesin diye bizlere baskı yapmaya başladılar. Banka faizleri büyük operasyonda ulaştığı rakamlardan yavaş yavaş aşağılara doğru gidiyor ve bizler geleceğe daha umutla bakıyoruz. Türkiye güçlü bir ülke.”

Nureddin Nebati iş adamlarına yönelik konuşmasının sonunda Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini söyledi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP