DOLAR

32,5819

0.02%
EURO

34,9166

0%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,02%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak Kobilere Destek Paketini Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak Kobilere Destek Paketini Açıkladı

Maliye Bakanı Albayrak Kobilere Destek Paketini Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2019 yılında konilere sağlanacak destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak'ın konuşmasının detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Maliye Bakanı Albayrak Kobilere Destek Paketini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Berat Albayrak kobilere sağlanacak destekler hakkında bilgi verdi.

2019 yılında kobilere 13 banka ile uygulanacak kredi desteği verileceğini açıklayan Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuşma metnini sizlerle paylaşıyoruz.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN KOBİLERE DESTEK AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Berat yapmış olduğu konuşmasında kobilere sağlanacak destekler hakkında 13 bankanın kredi inisiyatifi ortaya koyduğunu ifade ederek şu bilgileri paylaştı.

”Paketin tutarı 20 milyar lira olacak. Yıllık cirosu 25 milyon liranın altındaki firmalar yararlanacak. Bugün açıkladığımız KOBİ değer kredisi 13 bankamızın kendi inisiyatifiyle ortaya konulmaktadır, hazinemize etkisi yoktur. Bu çalışma ile birlikte bankaların sermaye ve likidite açısından makroekonomik şoklara karşı dayanıklılığını yakından izlemeye devam edeceğiz. 2019’da YEP ile başlattığımız enflasyonla mücadele, bütçe disiplini konusundaki adımları daha güçlü attığımız, hedeflere ulaşacağımız bir yıl olacak. Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı konusunda, belki son 16 yıldır olmadığı kadar para politikasında yaşanan dalgalanma ve şoklara rağmen güçlü bir ekonomi yönetimi var, güçlü saha markajına devam ediyoruz. Enflasyonda hala 10 puanlık bir marj söz konusu. Cari dengede hedefimiz %4,7’ydi, şimdi yıl sonunu %3’lerde kapatmayı bekliyoruz.”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP