DOLAR

32,5738

0.16%
EURO

34,8948

0.63%
ALTIN(gr)

2.435,56

0,13%
BİST 100

%
Marketler Bir Gün Kapatılsın Teklifi

Marketler Bir Gün Kapatılsın Teklifi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek Türkiye genelinde 71 bin market çalışanı olduğunu ve bu çalışanların sosyalleşebilmesi, aileleriyle vakit geçirebilmesi, dinlenmesi ve verimli çalışması için marketlerin haftada bir gün kapatılmasını istediklerini beyan etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Marketler Bir Gün Kapatılsın Teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marketlerin bir gün kapatılması ile çalışan personelin verimliliğinin artacağının altını çizen Altunbilek marketler kapandıktan sonra belirlenen saate kadar satışa devam eden küçük esnafında avantajlı olacağını belirtti. Altunbilek yaptığı basın toplantısında 2017 yılında 67 bin kişi olan market çalışanlarının bugün 71 bini geçtiğini belirtti. 2018 yılının ilk verilerine göre toplam 4 bin olan mağaza sayısının yüzde 15 arttırılması hedefleniyor. Erbaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı M. Adil Erbaş’da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Perakendecilik yapan firmaların toptancılığa el attığını beyan eden Erbaş, büyük gıda firmaları eskiden toptancılara mal verirlerdi. Şu an belli firmalar sadece marketler için mal yapıyor. Bu nedenle piyasada çok değişik fiyatlar ortaya çıkıyor. Bu fiyat değişiklikleri en çok tüketiciyi etkiliyor dedi.

Perakendecilikte Personelin Önemi

Perakendeciliği ilerletmenin işin en zor yanı olduğunu belirten Altunbilek’e göre “Eğer doğru personel tercihi yapılmıyorsa, personel işinde mutlu değilse perakendecilikte başarılı bir çizgi izlemek mümkün değil. Perakende müşterisinin çok hızlı değiştiğine dikkat çeken Altunbilek insanların oturduğu yerden alışveriş yapmasını sağlayan e-satış ve e-ticaret sistemlerinin insanların hayatına çok hızlı giriş yaptığın belirtiyor ve market sektörünün de e-ticaret sistemine yatırım yapması gerektiğini söylüyor.

Perakendecilikte Uygun Krediye İhtiyaç Var

Son zamanlarda KOBİ’lere uygulanan kredi imkanlarından perakendecilerin yararlanamadığının altını çizen Altunbilek perakendecilik sektörünede uygun kredi imkanlarının sunulması gerektiğini söyledi. Sektörde indirim mağazalarının disiplinsiz büyümesinin ve kuralsızlığının pazarda ciddi pay aldığını belirten Altunbilek indirim mağazalarının reklamlarının bile sayısallaştığını belitti. Altunbilek ayrıca Türkiye’de sayısının 20 binden fazla olduğu indirim mağazalarının açılması için kilometre, nüfus gibi sınırlamalar getirilmesi gerektiğini beyan etti. İndirim mağazalarının kontrolsüz ve disiplinsiz bir şekilde yayılması ve çoğalması sektörde daralmaya neden oluyor dedi. Bu şekilde hizmet veren indirim mağazaları aynı zamanda küçük esnafa da ciddi zarar veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP