DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Marketlerde Sebze Meyve Fiyatları İlk Günden Düştü

Marketlerde Sebze Meyve Fiyatları İlk Günden Düştü

Tanzim satışlarının başlamasının ardından birçok büyük market zinciri sebze ve meyve fiyatlarında indirime gitti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Marketlerde Sebze Meyve Fiyatları İlk Günden Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve hafta başı itibariyle de uygulmaya giren tanzin satış noktaları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Tanzim satış noktalarında ilk günden uzun kuyruklar oluştu. Bu tablo içinde elektronik satış seçeneğinin getirilmesi planlanıyor.

Tanzim satış noktalarına ilginin bu hayli yoğun olmasının ardından market zincileri de apr topar fiyat indirimlerine gittiler.

TANZİM SATIŞ NOKTALARINA BÜYÜK İLGİ

İstanbul ve Ankara’da kurulan tanzim satış noktalarına olan ilgi büyük marketlerinde apar topar indirim kararı almasına neden oldu. Tanzim satış noktalarında atates ve soğan 2 TL, domates 3 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4.5 TL, sivri biber 6 TL, çarliston biber 6 TL, dolmalık biber 6 TL, kıl biber 6 TL ve ıspanak 4 TL’den satılıyor. İlk çok yoğun geçen noktalarda ürünlerin büyük bir bölümü satıldı. Haftanın 7 günü hizmet verecek olan tanzim satış noktaları ilk günden marketlerin gözünü korkuttu.

Tanzim pazarları ilk günden marketlerdeki fiyatları etkiledi. Büyük market zincirleri sabah saatlerinden itibaren etiket mesaisine başladı. Fiyatlarda büyük indirimlere gitmek zorunda kalan marketler tanzim satışlarına yakın yada aynı fiyatlarla ürün satmaya başladılar.

Dikkat çeken ürünlerin başında ise patlıcan geldi. Bir dönem 18 TL’ye kadar çıkan patlıcanın kilosu marketlerde 4.5 5 TL’ye kadar geriledi.

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP