DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Merkez Bankası 2019 Yılı Para ve Kur Politikası Raporunda Enflasyon Hedefini Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası 2019 Yılı Para ve Kur Politikası Raporunda Enflasyon Hedefini Açıkladı

Merkez Bankası 2019 Yılı Para ve Kur Politikası Raporunda Enflasyon Hedefini Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), '2019 Yılı Para ve Kur Politikası' raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda Merkez Bankasının ana amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğu bildirilirken enflasyon rakamlarına ilişkin hedefler açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Merkez Bankası 2019 Yılı Para ve Kur Politikası Raporunda Enflasyon Hedefini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi internet sitesi üzerinden ‘2019 Yılı Para ve Kur Politikası’ raporunu yayımladı.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan raporda ”TCMB’nin temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Para politikası kararları, enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer tüm unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak oluşturulmaktadır. TCMB, fiyat istikrarı açısından destekleyici bir unsur olan finansal istikrarı da gözetmeye devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.

TCMB tarafından yayımlanan raporun detayları,

2019 YILI PARA VE KUR POLİTİKASI RAPORUNDA ENFLASYON HEDEFİ

Merkez Bankası 2019 enflasyon hedefini yayımlamış olduğu raporda yüzde 5 olarak duyurdu. Enflasyon hedeflerinin nasıl ve hangi kriterler esasında belirleneceğini bildiren Merkez Bankası şu ifadelere yer verdi.

”Enflasyon hedefi Hükümet ile varılan mutabakatla uyumlu olarak yüzde 5 seviyesinde korunmuştur. Para politikası, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır. TCMB tarafından Enflasyon Raporlarında güncellenen tahminler, enflasyonun orta vadede hedefe yakınsarken izleyeceği dezenflasyon süreci için referans teşkil edecektir. Belirlenen bu patika ile enflasyonun öncelikle tek hanelere indirilmesi; daha sonra kademeli olarak azalarak yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanması hedeflenmektedir.”

Merkez Bankası para politikası raporunda ayrıca enflasyon hedeflerindeki belirsizlik aralığının önceki yıllarda olduğu gibi her iki yönde 2 yüzde puan olduğunu da bildirdi.

DÖVİZ KURU DEĞERLENDİRMESİ

‘2019 Yılı Para ve Kur Politikası’ raporunda yer alan döviz kuru değerlendirmesinde, dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasının devam edeceği açıklandı. Merkez Bankasının kur hedefinin olmadığı açıklamada finansal istikrar açısından riskli durumlarda kayıtsız kalınmayacağı açıklandı.

”Uygulanmakta olan kur rejiminde, döviz arz ve talebini belirleyen esas unsurlar, iktisadi temeller, uygulanan para ve maliye politikaları, uluslararası gelişmeler ve beklentilerdir. TCMB’nin nominal ya da reel herhangi bir kur hedefi bulunmamaktadır. Ancak, döviz kurunun iktisadi temellerden belirgin şekilde kopması veya aşırı oynaklıkların finansal istikrara dair risk oluşturması halinde bu duruma kayıtsız kalınmayacaktır.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ‘2019 Yılı Para ve Kur Politikası’ Raporu için TIKLAYINIZ

Finans Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP