DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Merkez Bankası PPK Toplantısı Bekleniyor! Piyasaların Faiz Beklentisi
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası PPK Toplantısı Bekleniyor! Piyasaların Faiz Beklentisi

Merkez Bankası PPK Toplantısı Bekleniyor! Piyasaların Faiz Beklentisi

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Aralık ayı toplantısı 13 Aralık tarihinde yapılacak. Para piyasalarının merakla beklediği toplantıya dair beklentileri Finans365.com olarak haberimizde değerlendiriyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Merkez Bankası PPK Toplantısı Bekleniyor! Piyasaların Faiz Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının en önemli gündem maddesi faiz kararı olacak.

Finans sektörünün altını çizdiği faiz konusunda belirleyici etmenlerin başında gelen PPK kararları piyasalar adında çok büyük taşıyor. Peki TCMB 13 Aralık PPK toplantısında faiz kararı alır mı? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

PPK TOPLANTISINDAN FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ

Merkez Bankası’nın (TCMB) 13 Aralık’ta gerçekleştireceği yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırımı yada indirimi beklenmiyor. Reuter Haber Ajansı bu konuya dair 20 kurum ile gerçekleştirdiği anket sonuçları da bu yönde. Gerçekleştirilen ankete katılan tüm katılımcılar faizlerin sabit kalacağını öngördü. Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan olumlu enflasyon rakamları sonrasında oluşan faiz indirimi beklentisi TL’nin Dolar karşısında ki yükselme trendini bozmuş ve tersi yöne hareket ettirmişti.

SEB gelişmekte olan piyasalar baş ekonomisti Per Hammarlund, 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu toplantısına dair uyarılarda bulundu. Merkez Bankası’nın enflasyon sonuçlarına bakarak para politikasını gevşetmesinin hata olacağını söyleyen uzman şu ifadeleri kullandı.

“TCMB faiz indirimi yapmak ve para politikasını gevşetmek için fırsat kolluyor… Eğer küresel risk iştahı güçlü kalmaya devam eder ve dolar/TL 5.10-5.00 seviyesine ya da daha aşağıya güçlenirse TCMB birinci çeyrekte faiz indirmeden politikasını gevşetmeye başlayacaktır. Eğer piyasalar gevşemeyi kabul ederse TCMB 6 Mart ya da 25 Nisan toplantısında muhtemelen 100 baz puan ile faiz indirimlerine başlayacaktır. TCMB’nin faizleri daha agresif indirmesi için enflasyonun yüzde 17-18 seviyelerine inmesi gerek ki bu da olası değil.”

Finans Haberlerini anında takip etmek için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

Finans365.com – ÖZEL Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP