DOLAR

32,3318

0.24%
EURO

35,0531

-0.24%
ALTIN(gr)

2.283,39

0,27%
BİST 100

%
Merkez Bankası PPK Toplantısı Öncesi Uzmanların Faiz Beklentileri
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası PPK Toplantısı Öncesi Uzmanların Faiz Beklentileri

Merkez Bankası PPK Toplantısı Öncesi Uzmanların Faiz Beklentileri

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Toplantısı öncesinde ekonomistler faiz kararlarını değerlendirdiler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Merkez Bankası PPK Toplantısı Öncesi Uzmanların Faiz Beklentileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde faiz kararları merak ediliyor. PPK toplantısından beklenen sonuçlara dair ise ekomistler beklentilerini açıkladılar. Konuya ilişkin yapılan değerlendirmeler ve TCMB’nin faiz kararına dair tahminleri Finans365.com olarak sizlere aktarıyoruz.

PPK TOPLANTISI ÖNCESİNDE FAİZ DEĞERLENDİRMESİ

PPK toplantısı öncesinde ekonomistler tarafından yapılan değerlendirmelerde faizlerin serbest bırakılacağı tahminleri ön plana çıkıyor. Ekonomistler konuya ilişkin açıklamalarında gerçekleştirilecek PPK toplantısında yüzde 24 seviyesindeki politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında değişiklik yapılmayacağı üzerinde duruyorlar. Analister ayrıca PKK toplantısından karar metni tonunda değişiklik olabileceğini değerlendirirken sıkı para politikası duruşunda herhangi bir gevşeme sinyalinin verilmeyeceğini ve para politikasında temkinin elden bırakılmayacağını vurguladılar.

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı’da konuya dair açıklamalarında enflasyon rakamlarında alınan olumlu sonuçlara karşı fiyat istikrarına ilişkin risklerin devam ettiğine dair genel görüşte değişiklik beklemediklerini bildirdi.

“Bu toplantıda bir değişiklik yapmasını ve sıkı para politikasının riskler azalana kadar korunması duruşunda değişiklik beklemezken, gelecek döneme ilişkin sıkı para politikasında gevşeme alanı yaratması açısından, küresel sıkılaşmada yavaşlama sinyallerine yer verdiğini görebiliriz. Ancak, kısa vadede duruşta, özellikle jeopolitik risklerin de etkisiyle, herhangi bir gevşeme sinyali vermesini beklemeyiz.”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP