DOLAR

32,5134

-0.12%
EURO

34,9685

0.24%
ALTIN(gr)

2.450,13

1,13%
BİST 100

%
Meslek Kurslarına Katılan Gençlere Aranan Sektörlerde Meslek Eğitimi ve Katılımcılara 75 TL Günlük Harçlık
  • Finans 365
  • Finans
  • Meslek Kurslarına Katılan Gençlere Aranan Sektörlerde Meslek Eğitimi ve Katılımcılara 75 TL Günlük Harçlık

Meslek Kurslarına Katılan Gençlere Aranan Sektörlerde Meslek Eğitimi ve Katılımcılara 75 TL Günlük Harçlık

İstihdam teşvik programları kapsamında devlet gençlere yönelik çok önemli teşvikler sunuyor. Bu programlardan biriside gençlere iş garantili meslek kursu ve kursa katılan belirli yaş aralığındaki gençlere 75 TL günlük cep harçlığı. İşte o programın detayları;

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Meslek Kurslarına Katılan Gençlere Aranan Sektörlerde Meslek Eğitimi ve Katılımcılara 75 TL Günlük Harçlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bilindiği üzere işsizlik sorunun çözülmesi ve istihdamın artmasına çok önemli uygulamaları hayata geçirdi. Devlet tarafından işverenlere sağlanan istihdam teşviklerinin yanı sıra vatandaşlara da meslek öğrenmeleri adına teşvikler veriliyor.

Bu uygulamalarda bir tanesi ise aranan sektörlerde meslek eğitimi. Ayrıca bu eğitimlere katılan gençlere ise günlük cep harçlığı verilmesi uygulaması. İşte o destekler.

MESLEK KURSLARI VE GÜNLÜK CEP HARÇILIĞI UYGULAMASI

İşi olmayan gençlerin iş sahibi olmaları ve çalışma hayatında yer almaları için İş Başı Eğitim Programları hayata geçirildi. İşi olmayan gençler söz konusu programlara katılarak hem mesleki eğitim alıyorlar hemde bu eğitimleri süresinde cep harçlığı kazanıyorlar. Bu kurslara katılan gençlere aranan mesleklerde, mesleki eğitim aldıkları için işe yerleşmeleri de kolay oluyor.

Gençlere kurs boyunca günlük 75 TL harçlık veren İŞKUR bu ücreti her meslek grubuna vermiyor. Belirli alanlarda belirtilen kurslara katılan kursiyerlere sağlanan bu destekler, Bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı alanlarında eğitim alanlara sağlanıyor. BU kurslara katılacak adaylarda aranan şartların başında yş şartı bulunuyor. Buna göre kurslara katılacak adayların 18 ile 29 yaş aralığında bulunmaları isteniyor.

BAŞVURU ŞEKLİ

Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan bu kurslara başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını isterlerse internet üzerinden isterlerse de şahsen yapabilirler. Başvurularını şahsen yapacak olan vatandaşlar İŞKUR Bölge Müdürlüklerine başvuruda bulunacaklar.

İŞKUR desteklerinden ve istihdama dair yeni uygulamalardan haberdar olmak için bizi takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP