DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Milli Kripto Para İçin Altyapı Çalışmaları Başladı

Milli Kripto Para İçin Altyapı Çalışmaları Başladı

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan milli kripto para için çalışmaların başladığını duyurdu. Milli kripto paranın önemine dair yapmış olduğu açıklamasında Venezuela örneğini veren Abdurrahman Kaan kripto para ile dolar bağımlılığından kurtulunabileceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Milli Kripto Para İçin Altyapı Çalışmaları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜSİAD 17. EXPO kapsamında gerçekleştirilecek IBF etkinliğinde kripto paralar konusu ele alınacak. Dünyanın üzerinde durduğu konuya dair etkinlik öncesi MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından değerlendirildi.

Abdurrahman Kaan, Yeni Şafak’a yapmış olduğu açıklamasında, kripto paraların doların egemenliğini sona erdirebilir değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ KRİPTO PARA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan milli kripto çalışmaları konusuna dair yapmış olduğu konuşmasında bu alanda altyapı çalışmaların başladığını duyurdu. Kripto paranın hemen olabilecek bir eylemin olmadığının altını çizen MÜSİAD Başkanı Kaan “Biz barter dış ticaretini söylemiştik. Para sıkıntısı yaşayanlar için barterla dış ticareti gündeme getirmiştik. Şimdi de dijital parayı gündeme getiriyoruz” ifadelerini paylaştı. Bu konunun İBF etkinliğinde ele alınacağını bildiren Abdurrahman Kaan, dolar krizine karşı kripto paraların çözüm olabileceğini söyledi.

Milli kripto para çalışmaları kapsamında Venezuela örneğini veren MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan “Venezuela petro diye dijital para çıkarttı. Ama neye karşılık petrole karşılık. Petrol rezervini gösteriyor. Dünyanın en zengin petrol kaynakları Venezuela’da. Kaynakların(dünya) yüzde 20’si. Şu andaki kaynakları ile Suudi Arabistan’ı geçiyor. Siz onunla (kripto para) birlikte ticaret yaptığınız zaman dolar bağımlılığından kurtuluyorsunuz” dedi.

BOR GÜNDEME GELECEK

MÜSİAD Başkanı Abdurahman Kaan, Türkiye’nin bu alanda atacağı adımlarda kaynak olarak Bor’u gösterilmesinin gündeme geleceğini ifade ederek İleriye dönük kaynak oluşturulması gerektiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Kaan borun gündeme geleceğini ama Bora dayalı olması mümkün gözükmüyor. Altına dayalı yapmak gerekiyor, dedi. Konuşmasında ayrıca Türkiye’nin dolar bağımlılığına değinen Abdurrahman Kaan bu durumdan Türkiye’nin dolar bağımlılığından kurtaracak bazı adımlar atması gerektiğini söyledi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP