DOLAR

32,4188

0.19%
EURO

35,3994

0.2%
ALTIN(gr)

2.325,13

0,24%
BİST 100

%
Milyonlarca Asgari Ücretli TÜİK Rakamlarını 3. Görüşmeyi Bekliyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Asgari Ücretli TÜİK Rakamlarını 3. Görüşmeyi Bekliyor!

Milyonlarca Asgari Ücretli TÜİK Rakamlarını 3. Görüşmeyi Bekliyor!

Asgari ücret görüşmelerinin üçüncüsü 20 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Asgari ücret görüşmeleri adında gerçekleştirilecek bu toplantıda ise TÜİK verilerinin paylaşılması bekleniyor. Detayları sizlere aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Milyonlarca Asgari Ücretli TÜİK Rakamlarını 3. Görüşmeyi Bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret görüşmelerinin üçüncü toplantısı Türk İş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği üçüncü toplantıda TÜİK tarafından bir işçinin asgari geçim indiriminin açıklanması bekleniyor. Kurum tarafından açıklanacak veriler ışığında işçi talepleri ile işveren önerileri değişebilir.

TÜİK VERİLERİ İŞÇİ VE İŞVEREN TALEPLERİNİ DEĞİŞTEREBİLİR?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) üçüncü toplantı kapsamında bir işçinin asgari geçim rakamlarını komisyona sunması öngörülüyor. İşçi temsilcisi Türk İş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlık edecek. Gerçekleştirilecek toplantıda TÜİK verilerinin, gerek işçi gerekse de işveren tarafının tekliflerinin somutlaşması ve pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici niteliği bulunuyor.

Peki Kim Ne İstiyor?

Asgari ücret görüşmelerinde ortaya çıkan rakamlarda işçi temsilcisi Türk İş ve İşveren temsilcisi TİSK taleplerini dile getirmişlerdi.

Türk İş tarafından açıklanan rakamlarda 2019 yılında asgari ücretin 2 bin TL artı refah payı olması istenmişti. Türk İş Başkanı Ergün Atalay daha sonra yapmış olduğu konuşmasında 2280 TL rakamına değinmişti.

TİSK ise açıklamalarında asgari ücret için devlet desteğinin önemine dikkat çekmişti. Asgari ücret için 2019’un hedef enflasyon rakamlarını öneren TİSK 1857 TL rakamı üzerinde durmuştu.

Asgari Ücret İçin Kritik Toplantı! TÜİK 3. Görüşmelerde Asgari Geçim Tutarını Açıklayabilir!

Asgari Ücret Gelişmelerini Yakından Takip Etmek İçin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP