DOLAR

32,3921

0.22%
EURO

35,0751

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,91

0,25%
BİST 100

%
ÖTV ve KDV İndirimleri İçin Süre Daha Fazla Uzatılsın Talebi
  • Finans 365
  • Finans
  • ÖTV ve KDV İndirimleri İçin Süre Daha Fazla Uzatılsın Talebi

ÖTV ve KDV İndirimleri İçin Süre Daha Fazla Uzatılsın Talebi

Vergi indirimlerinin 2019 yılı başından itibaren üç ay süreyle uzatılacağının açıklanmasının ardından TESK'ten bu sürenin daha fazla uzatılması yönünde bir talep geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
ÖTV ve KDV İndirimleri İçin Süre Daha Fazla Uzatılsın Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı üzere enflasyona mücadele kapsamında hükümet vergi indirimleri uygualamasını yürürlüpe koymuş ve bazı kalemde ÖTV ve KDV indirimleri yapmıştı. Piyasalara 2018 yılı sonunda hareketlilik getiren bu uygulama hem esnaf hemde vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Enflasyonla mücadele kapsamında uzatılan bu uygulama 31 Aralık tarihinde sona ermesi beklenirken Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu açıklamasında uygulamanın 3 ay daha uzatıldığını duyurmuştu.

TESK’TEN 3 AYDAN DAHA FAZLA UZATILSIN TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ÖTV ve KDV indirimleri için sürenin uzatılmasına dair açıklamalarda bulundu. ÖTV ve KDV için sürenin uzatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden TESK Başkanı Palandöken bu sürenin daha fazla uzatılması gerektiğini söyledi.

“Esnafımız fiyat artışlarından dolayı vergi indirimlerinden faydalanamadı ve ticari araçlarını yenileyemedi. Şu anda döviz kurlarının düşüş eğilimine geçtiği dönemde ticari araçlardaki KDV indirimleri, taksileri de kapsayacak şekilde haziran sonuna kadar uzatılmalı.”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP