DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
PPK Toplantısından Faiz Artışı Bekleniyor

PPK Toplantısından Faiz Artışı Bekleniyor

24 Temmuz'da yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısı ile birlikte faizlerin 125 baz puan veya daha fazla üzerinde artması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
PPK Toplantısından Faiz Artışı Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisi seçimlerin hemen ardından daha fazla zor duruma düştü. Almanya, ABD ve diğer birçok ülkenin OHAL’in sona ermesine rağmen yatırımcılarını Türkiye’ye göndermemesi ve iç üretimin son derece düşük olması dolayısı ile ekonomide ciddi düşüşler yaşanmaya devam etti.

Bankalar faizleri OHAL öncesi %10.25 seviyesinde iken şimdilerde ise %20.25 seviyesine kadar çıkardı.

24 Temmuz’da yapılacak olan Para Politikası Kurulu ile birlikte faizlerin daha da fazla artması ve vatandaşın daha da fazla alım gücünün düşmesi bekleniyor.

Üretimin yapılmadığı bir ortamda ekonomide daha kötü krizlerin meydana gelebilecek olduğunu belirten uzmanlar, üretimin kademeli ve kalıcı olarak arttırılması uyarısında bulunarak, kredi çekecek olan vatandaşlarında kredi çekmemesi uyarısında bulunuyor.

Bankalar Kredi Vermek Konusunda Israrcı

Faizlerin rekor kırdığı bu ortamda bankaların kredi vermek konusunda ısrarcı olabileceğini belirten ekonomistler, kredinin bu dönemde değil faizlerin düşük olduğu dönemlerde çekilmesinin daha etkili olacağını açıklıyor.

Bu ortamda faizlerin düşüp düşmeyecek olduğu konusunda ise ekonomistlerin görüşü ”yükselecek” olduğu yönünde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP