DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Programlarda “Tasarruf” Ön Plana Çıkıyor

Programlarda “Tasarruf” Ön Plana Çıkıyor

Yatırımlar ve cari açık üzerinde önemli etkisi olan "tasarruf" son dönemde açıklanan makro plan ve programlarda öne plana çıkıyor. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Programlarda “Tasarruf” Ön Plana Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Ekonomi Programı mali disiplin çıpası ile hazırlanırken, kaynakların verimli kullanılmasını temin etmek amacıyla Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kuruldu.

Son dönemde bir yandan kamu gelirlerini artırmaya yönelik önlemler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın öncülüğünde birbiri ardına alınırken bir yandan da tasarrufları artırmaya ilişkin adımlar atıldığı belirtildi. Bu kapsamda mali alanı desteklemek adına harcama programları gözden geçirilerek önemli tedbirler alındığı vurgulandı.

Yeni Ekonomi Programı’nda mali disiplin, ekonomi politikasının temel çıpası olarak görülürken, başta tasarruflar olmak üzere uygulamaya konulacak yapısal tedbirlerle, merkezi yönetim bütçe açığının GSYH’ye oranının program dönemi boyunca yüzde 2’nin altında tutulması ve 2019 yılında yüzde 1,8 olmasının hedeflendiği belirtildi.

KAMU MALİYESİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM OFİSİ KURULDU

Bunun yanı sıra kamuda kaynakların verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılması, gelirlerin kalitesinin artırılması amacıyla Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kuruldu. Birim 76 milyar liralık tasarruf önlemleri ve gelir artırıcı tedbirlerden sorumlu kılınırken, bu ofis tarafından hazırlanacak ve takibi yapılacak programlar ile kalıcı iyileştirmeler sağlanması amaçlandığı bildirildi.

Ayrıca tasarruflarla oluşturulacak mali alanın gerek duyulduğunda üretime dayalı ekonomik dönüşümü finanse etmek için kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti. Tasarruflar gerçekleştirilirken memurun, işçinin, emeklinin, haklarınında korunduğu bildirildi.

Gelecek yıl merkezi yönetim bütçesinde toplam 75,9 milyar lira (milli gelirin yüzde 1,7’si) tasarruf ve tedbir uygulanmasının hedefler arasında yer aldığı kaydedildi. Yurt içi tasarruf oranının artırılması yönünde de çalışmalar sürerken, bu kapsamda toplumda tasarruf bilincinin artırılması için adımlar da atılmaya devam edildiği vurgulandı.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP