DOLAR

32,5690

0.03%
EURO

34,8755

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Ramazan öncesi fiyat alarmı!

Ramazan öncesi fiyat alarmı!

Ramazan geliyor ve enflasyon oranına bakılırsa fiyatlar zaten durmadan artarken ramazan zammı ayrı olarak uygulanmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Ramazan öncesi fiyat alarmı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayında tüm gıda ürünlerine ”mecbur alınacak” diyerek pazarda, bakkalda, bazı küçük marketlerde ve büyük marketlerde insafsız bir fiyat artışı yapılıyor.

Herhangi bir maliyet nedeni ile veya benzer gerekçelerden dolayı uygulanmayan ve sadece kötü niyet nedeniyle uygulanan fiyat artışının nedeni olarak Ramazan ayında yapılan büyük gıda zamlarının şimdiden 23 farklı üründe tespit edildiği açıklandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 23 ürünün fiyatında artış olduğunu bildiklerini, 11 ürünün ise fiyatının düşüş göstermesi ile gıda fiyatlarını takip etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Bayraktar, “Kırmızı mercimek, kuru üzüm, kuru incir, zeytinyağı, ayçiçeği yağı ve toz şeker fiyatında değişim yaşanmadı. Fiyat düşüşü yüzde 48 ile en fazla sivri biberde meydana geldi. Sivri biberdeki fiyat düşüşünü yüzde 35,5 ile yeşil soğan, yüzde 20,3 ile patlıcan, yüzde 19,3 ile salatalık, yüzde 16,3 ile ıspanak ve yüzde 14,8 ile kabak izledi.” diye konuştu.

Hurma, peynir, tavuk gibi ürünlerin fiyatına büyük zamların bu ay ve gelecek aylarda katlanarak devam etmesi enflasyon nedeniyle resmi olarak beklenen artışlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP