DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Rodyum fiyatları rekor kırabilir!

Rodyum fiyatları rekor kırabilir!

Rodyum fiyatları ile ilgili olarak ortaya atılan son iddialar yakın zamanda rekor seviyenin kırılabilecek olduğu yönünde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Rodyum fiyatları rekor kırabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en değerli metali olarak adlandırılan Rodyum fiyatlarında ciddi bir artış olması bekleniyor.

Rodyum fiyatlarında yaşanması beklenen artışlar ile ilgili ortaya atılan iddialar Güney Afrika ve diğer bazı Afrika ülkelerinde Rodyum üretiminin azalmasından kaynaklı olarak gösterilirken, fiyatların artmasının birçok alanda ise problemlere ve daha büyük maddi ekonomik zorluklara sebep olabilecek olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en pahalı metali olmasından dolayı zaten her alanda kullanılmayan Rodyum metalinin daha çok darphane ve benzeri alanlarda yapılar için kullanıldığı, bazı alanlarda ise güçlü metal ihtiyacını karşılamak adına kullanılabildiği, kasalar ve benzeri ürünlerin dayanıklı hale getirilmesinde etkin bir şekilde kullanıldığı ifade edildi.

2.350 dolardan 3.000 dolara çıkabilir

İddialar Rodyum metalinin mevcut 2.350 dolar fiyatının bu yıl içerisinde 3.000 dolara kadar çıkabilecek olduğu yönünde. İddialar ne kadar doğru? Sorusuna yanıt almak en azından şimdilik mümkün olmasa bile kısa vadede birçok Rodyum kullanan işletme ve üreticinin zor günlere karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Rodyum fiyatının artmasının arkasında yatan sebeplerin arasında ise üretimin azalması ve ciddi bir stok süreci olduğu ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP