DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Sebze ve Meyve Fiyat Farkı! Çiftçide 80 Kuruş Marketlerde 8 Lira
  • Finans 365
  • Finans
  • Sebze ve Meyve Fiyat Farkı! Çiftçide 80 Kuruş Marketlerde 8 Lira

Sebze ve Meyve Fiyat Farkı! Çiftçide 80 Kuruş Marketlerde 8 Lira

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan son duruma ilişkin değerlendirmelerde çiftçilerin sattığı rakam ile vatandaşların aldığı rakam arasında fiyat farkı dikkat çekti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Sebze ve Meyve Fiyat Farkı! Çiftçide 80 Kuruş Marketlerde 8 Lira
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomide yaşanan gelişmeler son dönemlerde oldukça çok konuşulur oldu. Bu kapsamda en çok dikkat çeken fiyatlar ise sebze ve meyve reyonunda. Sebze ve Meyve fiyatları normal fiyatlarının kat kat üzerinde olması ve konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar uzanması sonucu yeni açıklamalar geldi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin tarafından yapılan açıklamalarda, meyve sebze fiyatlarında ki yüksek rakamlar ve üreticilerin sattığı rakamlar arasında kıyaslama yapıldı.

ÜRETİCİ 80 KURUŞA SATIYOR, TÜKETİCİ 8 LİRAYA ALIYOR

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin tarafından yapılan açıklamalarda özellikle meyve sebze fiyatlarında üreticiden tüketiciye giden süreçte artan fiyatlar oldu. Fiyatlar üreticiden tüketiciye ulaşana kadar 4 kat artıyor diyen Rasim Şahin neden bu kadar fark oluştuğunu bilemiyoruz dedi.

Konuşmasında ayrıca fiyatlara ilişkin de rakamlarla örnekler veren Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin aradaki fiyat uçurumunu şu sözlerle açıkladı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin’ın Açıklaması

“Şu anda dalda limonumuz 1 lira 20 kuruş – 1 lira civarında satılmaktadır. Alıcılar 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 40 kuruştan almaktadır. Bölgemizde portakal ve mandalina ise 1 lira ve 80 kuruş aralığında satılmaktadır. Gerek mandalina gerekse portakal meyve sebze halinde 1 lira 40 kuruş, 1 lira 30 kuruş aralığında satılmaktadır. Ama her nedense büyükşehirlerde 2 misli 3 misli fiyata satılmaktadır. Gerek mandalina, gerek portakal, gerekse limon ihracat azlığı sebebiyle düşük fiyattan satılmaktadır. Çiftçilerimizden bundan para kazanmıyor. Girdi fiyatlarımız pahalı, maliyetlerimiz pahalı. Çiftçilerimizin emeği çok. 10 Ağustos’tan itibaren girdi fiyatları 2 misli 3 misli artmıştır. Şuanda çiftçi 80 kuruşa, 1 liraya ürün satarak zarar ediyor. Biz bu fiyat aralığının düzelmesini, hem çiftçimizin kazanmasını hem tüketicilerimizin ürünü değerindeki fiyata normal fiyata yemelerini temenni ediyoruz”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP