DOLAR

32,5289

0.22%
EURO

34,7697

0.07%
ALTIN(gr)

2.491,45

1,20%
BİST 100

%
Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşürülmesinde Fatura Önerisi
  • Finans 365
  • Finans
  • Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşürülmesinde Fatura Önerisi

Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşürülmesinde Fatura Önerisi

Ekonomi gündeminin en önemli konu başlıklarından olan sebze ve meyve fiyatlarına ilişkin komisyonculara fatura kesilsin önerisi geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşürülmesinde Fatura Önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından detayları açıklanan tanzim satış noktası projesi merakla bekleniyor. Belediyeler aracılığıyla gerçekleştirilmesi planan proje ile meyve sebzelerin üreticiden alınıp sıfır maliyetle satılması öngörülüyor.

Bu proje ile gıda fiyatlarında olumlu gelişmeler beklenirken konuya dair yeni bir öneri geldi. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan tarafından sunulan önerinin detayları şu şekilde;

MEYVE SEBZE FİYATLARI İÇİN YENİ ÖNERİ

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan meyve sebze fiyatlarının düşürülmesi noktasında atılması planan adımlara dair açıklamasında, halkın yararına olan bir düzenlemeye karşu çıkmayacaklarını bildirdi. Bu düzenlemenin komisyoncuları en fazla yüzde 10, yüzde 20 etkileyeceğini ifade eden Orhan Doğan bu konuda kendi önerilerini de kamuoyu ile paylaştı.

“Kar oranı fatura üzerinde yüzde 50, 70 ya da 80 olarak belirtilir. Diyelim ki 3 liraya alınan bir mala yüzde 50 kar oranı konulsa 4 lira 50 kuruşa satılır. Onun dışında satılamaz. O zaman haksız kazanç ortadan kalkar. Kar oranları fatura üzerinde belirleneceğinden herkes tam fatura almak zorunda kalacak. Şu an sebze- meyvede yüzde 50 kayıt dışı var. Bu oran düşer. Vatandaş, tarlada 1 lira olan malı pazarda, manavda 5; 10 liradan almaktan yakınıyor. Fatura üzerinde kar oranı belirlenirse bu tür suçlamalar ortadan kalkar. 1 liraya alınan bir ürün en fazla 1 lira 50 kuruş ya da 1 lira 70 kuruşa satılır. Şu anda serbest piyasa ekonomisi olduğu için herkes aldığı ürünü istediği fiyata satabilme imkanına sahip. Yetkililer müdahale edemiyor.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP