DOLAR

32,4969

0.14%
EURO

34,8008

0.16%
ALTIN(gr)

2.490,38

1,16%
BİST 100

%
Sigortalı Olmayana Kredi Çıkar Mı? Sigortalı Olmayanlara Kredi İmkanı Var mı?
  • Finans 365
  • Finans
  • Sigortalı Olmayana Kredi Çıkar Mı? Sigortalı Olmayanlara Kredi İmkanı Var mı?

Sigortalı Olmayana Kredi Çıkar Mı? Sigortalı Olmayanlara Kredi İmkanı Var mı?

SSK'lı olmayan veya başka bir deyim ile sigortalı olmayan kişiye kredi çıkar mı? Sigortasız vatandaşlara kredi çıkar mı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Sigortalı Olmayana Kredi Çıkar Mı? Sigortalı Olmayanlara Kredi İmkanı Var mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSK’lı olmak Türkiye şartlarında en fazla önem taşıyan konulardan bir tanesi. Çalışıyor olduğunuzu ve geliriniz olduğunu gösteren SSK’lı olmak kredi çekerken sizin lehinize bir ortam yaratacak olduğu üzere bununla da sınırlı kalmıyor.

SSK’sı olmayana kredi çıkar mı? Sigortalı olmayana kredi çıkar mı? Diye düşünmeden bankadan kredi çekebilecek olan SSK’lı çalışanlara oranla sigortası olmayan kişiler arasında bazı ekonomik farklar olabilir. Bu farklar belki sigortalı olmayan kişinin daha fazla geliri olsa bile SSK’lı olan kişiye oranla bankadan kredi çekmesine engel olabilir.

Eğer ki SSK’lı bir işte çalışmıyorsanız ve sigortanız yok ise bu durumda kredi çekmeniz çok zor olacaktır. Eğer ki FİNDEKS kredi notunuz yüksek ise kredi çekme şansınız SSK’lı olan birisine oranla bile daha iyi olabilir.

Bankalar SSK olsun veya olmasın önce kişinin geçmiş yıllarda kullandığı kredi ve kredi kartı ödemelerini tam gününde yapıp yapmadığına bakar ve eğer gecikme yok ise ve geliri olduğunu beyan eden bir kişi ise ki gelir belgesi de var ise çok yüksek oranlarda kredi verebilir.

Büyük bankalar bu konuda daha fazla etkili oldukları bilinse bile bazı orta çaplı bankalar daha yüksek faiz oranları ile SSK’sı olmayan ve daha önce hiçbir kredi notu olmayan vatandaşlara düşük tutarlarda kredi verebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP