DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Şirket Kurmak İsteyenlere Büyük Kolaylık!

Şirket Kurmak İsteyenlere Büyük Kolaylık!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yaptığı açıklamalarda, ticaret sicili müdürlükleri ile ilgili güncel bilgiler verdi ve tek temas noktası haline getirildikleri bilgisini paylaştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yatırım ortamları ile ilişkili olan bir takım bürokratik aşamaların rasyonel bir hal aldığını, maliyet ve zaman bakımından önemli bir iyileştirmenin sağlandığını ve ticaret sicili müdürlüklerinin şirketlerin kuruluş aşamaları sırasında temas kurulması gereken tek yer olması yönündeki çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Şirket Kurmak İsteyenlere Büyük Kolaylık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu amaçlar doğrultusunda yasal zeminin oluşturulduğu ve gerekli altyapının sağlandığı da verilen bilgiler arasında.

Noter Onayı Kalktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda, gerçek kişilerin, tacir kişilerin, tüzel kişilerin ve tacir adına imza atma yetkisi bulunan kişilerin, imza beyanını noterde ve noter onayı ile yapması şartının ortadan kalktığı bilgisi paylaşıldı. Aynı açıklamalarda, anonim şirketlerin, limited şirketlerin ve kooperatiflerin tutmakta oldukları ticaret defterlerin açılış onayı yetkisinin de artık noterler tarafından onaylanmayacağı ve gerekli imza tasdik işlemlerinin direkt olarak ticaret sicili müdürlükleri tarafından yapılacağı ifade edildi. Bununla beraber, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, limited şirketler için uygulanmakta olan pay bedellerinin dörtte birinin, kuruluş öncesi banka tarafından bloke edilmesi uygulamasının da kalktığını ve şirketin kuruluştan itibaren 24 ay vadeli olabilecek şekildeki bir ödeme kolaylığının getirildiğini ifade etti.

Sorunsuz Bir Başlangıç İçin Bütün Önlemler Alındı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklamalarında, uygulamaların önemli bir kısmının 12 Mart 2018’den itibaren hızlı bir şekilde yürürlüğe girdiği bilgisi paylaşıldı. Uygulamanın başlangıç aşamasının oluşturabileceği olası sorunlar açısından gerekli olan bütün önlemlerin alındığına da değinilen açıklamalarda, gerekli olan ikincil mevzuat çalışmalarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağı ve MERSİS’te ek uygulamaların devreye alınacağı hususlarına da yer verildi. Açıklamalarda, 11 Mart 2018 tarihinde, İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nce, 238 ticaret sicil müdürlüğünün bütün müdür ve müdür yardımcılarının konu ile ilgili olarak gerçekleştirilmiş olan önemli bir toplantı için Ankara’ya davet edildiği bilgisi de aktarıldı. Bilgilendirme toplantısı niteliğindeki bu toplantıda, toplamda 500 kişilik bir katılım elde edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP