DOLAR

32,3810

0.12%
EURO

35,1050

-0.08%
ALTIN(gr)

2.322,13

0,14%
BİST 100

%
Şirketlerin Konkordato İlan Edebilmeleri İçin 100 Bin TL Harcamaları Gerekiyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Şirketlerin Konkordato İlan Edebilmeleri İçin 100 Bin TL Harcamaları Gerekiyor

Şirketlerin Konkordato İlan Edebilmeleri İçin 100 Bin TL Harcamaları Gerekiyor

Konkordato Komiseri Doç. Dr. Atilla Uyanık çeşitli açıklamalar yaparak konkordato ilan edecek olan şirketlerin 100 bin TL harcama yapmaları gerektiğini ifade etti. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Şirketlerin Konkordato İlan Edebilmeleri İçin 100 Bin TL Harcamaları Gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti ile MHP’nin uzlaşmasıyla beraber 24 Haziran’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili seçiminin ardından ekonomide başlayan dalgalanma ile iktidar cephesine göre ekonomik savaş yaşanıyor. Bunun yanı sıra muhalefet ise ekonomide geçmişte yapılan plansız harcamaların ülkeyi uçuruma sürüklediğini ileri sürüyor.

Bunun yanı sıra ekonomideki olumsuz tabloda 3 ay içinde 3 binden fazla şirket konkordato ilan etti. Peki konkordato nedir? Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Uyanık, konkordato hakkında çeşitli açıklamarda bulundu.

Kendisi de bir konkordato komiseri olan Doç. Dr. Atilla Uyanık, konkordato hakkında: “İflas öncesi şirketlerin ya da şahısların sığındıkları son liman, borçların yeniden yapılandırılmasıdır.” dedi.

HERKES KONKORDATO TALEBİNDE BULUNAMAZ

Ayrıca konkordato ilanının maliyetine de dikkati çeken Doç. Dr. Atilla Uyanık, Konkordato talebinde herkes bulunamaz talep için de ciddi bir maliyete katlanmak zorunda olunduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Doç. Dr. Atilla Uyanık, Konkordato projesinin hazırlanması, denetim şirketinden analiz raporu alınması ve avukat tutması gerektiğini belirtti. Ayrıca mahkeme alacaklı başına harç alınacağını ve Konkordato komiserinin 5 aylık ücretini peşin alacağı ifade edildi.

Doç. Dr. Atilla Uyanık, Konkordato talebinde bulunabilmesi içi bir şirketin yaklaşık 100 bin TL civarı makliyete katlanması gerekiyor. Doç. Dr. Atilla Uyanık, bir şahısın konkordato talebinde bulunabilmesi için de minimum 20 bin TL’ye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP