DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
Soğuk Havalar Ihlamurun Fiyatını Etkiledi

Soğuk Havalar Ihlamurun Fiyatını Etkiledi

Havaların soğumasıyla hastalıkların artması bir oldu. Vatandaşlar ilaçların yanı sıra ıhlamur ile şifa buldu. Ancak ıhlamurun fiyatı havaların soğuması ve taleplerin artması doğrultusunda iki kat zamlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Soğuk Havalar Ihlamurun Fiyatını Etkiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk havaların vazgeçilmezi olan Ihlamur tam bir şifa kaynağı. Hastalıkların artması nedeniyle taleplerin çoğalmasından sonra zamlanan Ihlamurun fiyatı cep yakıyor. Soğuk kış günlerinde rekor kıran ıhlamurun fiyatı talep doğrultusunda gün geçtikçe zamlanmaya devam ediyor. Parası yetmeyen vatandaşlarımız ise Ihlamuru gram şeklinde almaya devam ediyorlar.

YAPRAĞININ KİLO FİYATI 70 LİRA

Kış aylarının en güzide tüketim ürünlerinden olan Ihlamurun fiyatının cep yakması sonrasında vatandaşlarımızın nasıl bir yol izleyeceği ve şfia kaynağı olarak ıhlamurdan nasıl yararlanacakları merak konusu. Düzce’de faaliyetlerine devam eden Aktar çalışanlarından aldığımız bilgiye göre ıhlamurun talep doğrultusunda zamlanmış olması ve ıhlamurun yaprağının kilosunun bile 70 lira olduğu belirtiliyorken, tohum çiçğinin 120 liradan satışa bırakıldığı ifade ediliyor.

ESNAFLAR BU ZAMMA ŞAŞKIN

Ihlamur fiyatlarına gelinen son noktayla alakalı olarak daha önce 50 Türk Lirası olan ıhlamurun 120 Türk Lirasından satışının yapılması vatandaşları şaşırttı. Ayrıca bu zammın sadece ıhlamurda değil kışın gelmesiyle beraber tüm bitki çeşitlerine ve çay olarak hazırlanan bitki türevlerine yansıdığı belirtildi. Kışın vazgeçilmez haline gelen ıhlamurun ne kadar daha 70 liradan satılacağı merak konusu olurken satışını yapan esnafların bu kadar zamlanacağını kendilerinin bile beklemediklerini belirttiller.

BİTKİ ÇAYLARI CEP YAKIYOR

Vatandaşların kışın hastalık tedavisi olarak kullandıkları bitkilerden bu yüzden gram bazında satın aldıkları görülürken bitki çaylarınında etiketin biraz üzerinde fiyat artışı yaşadığı ifade ediliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP