Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avans İddialarını Yalanladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avans İddialarını Yalanladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere 3 avans ikramiye maaş ödemesi yapılacak olduğu haberlerini yalanladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avans İddialarını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birkaç gündür emekli vatandaşlara 3 avans maaş ikramiyesi ödenecek olduğu haberlerinin ortaya çıkması üzerine bugün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yazılı kısa bir açıklama ile bu iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

Bazı gazetelerde ortaya atılan ve emekli vatandaşlara 3 maaş avans ikramiye verilecek olduğunun açıklamasının ardından yapılan bu açıklama emekli vatandaşları üzdü.

Emekliler hakkında bazı internet sitelerinde ”3 maaş avans ikramiye ödemesi yapılacak” haberleri ile ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu haberlerin doğru olmadığını ve hiçbir doğruluk payının bulunmadığını açıkladı.

Vatandaşlar Avans Alamayacak

Sitelerde yayınlanan haberlerde nakit sıkıntısı çeken emekli vatandaşların istemeleri durumunda SGK’ya yazılı olarak yapacak oldukları başvuru sonrasında nakit avans çekebilecek oldukları, nakit avans kullanma hakkı sunulacak olduğu iddia edilmişti.

Bu iddialar bazı nakit sıkıntısı çeken emeklileri ise fazlası ile sevindirmiş, emekliler alacak oldukları bu avansları taksitlendirebilecek olduklarının iddia edilmesinden dolayı daha rahat duruma çıkabilecek olduklarını düşünmüşlerdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP