DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
Süpermarketlerde Tanzim Başladı! Neler Satılıyor?

Süpermarketlerde Tanzim Başladı! Neler Satılıyor?

Süpermarketlerde tanzim satışı başladı. 16 bin noktada ilk etapta sadece patates ve soğan satışı yapılacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Süpermarketlerde Tanzim Başladı! Neler Satılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarım Kredi olarak tanzim ürünlerini süpermarketlerde satışına başladığını duyurmak istiyorum. Bu konudaki talep bizden değil marketlerden geldi fiyatların artmasından dolayı üretici de satıcı da negatif etki altında kalmıştı.

Marketlere tanzim gelmesi ile birlikte negatif etkiyi en düşüğe indirmeyi planlıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tanzim ürünlerinin marketlerde satışlara başladığını söyleyerek bu konuda talebi marketlerden geldiğini duyurdu. zincir mağazaları da tanzim satış olmasında değerlendirmelerde bulunan Poyraz ilk etapta lojistiği son derece kolay olan patates ve soğanın süpermarketlerde satacağız.

Poyraz Tarım Kredi olarak talep eden marketlere patates ve soğanın tanzim satış fiyatı olarak 2 liradan satacaklarını söyledi. buradaki lojistik ve diğer masraflar da marketlere ait olacak onlar da bir miktar masrafın üzerine koyarak satış gerçekleştirecekler. bu nedenle ürünlerin fiyatını da belli bir miktar oynamalar olabilir. benim tahminim bu marketler satış fiyatı her halükarda piyasa fiyatlarının çok çok altında olacak bu durumda vatandaşımızın memnun edecek.

Tanzim satışlarına devam edip etmeyeceği sorusuna ise değerlendirmeler yapan Poyraz her ülkede dönemsel olarak bazı gıda sorunları yaşanabilir. İlerleyen dönemlerde tanzim satışa ihtiyaç olursa devletimiz buna önlemler alır ve tekrardan tanzim satışı devreye sokabiliriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP