DOLAR

32,6034

0.39%
EURO

34,8120

0.22%
ALTIN(gr)

2.495,53

0,46%
BİST 100

%
TAB Gıda’dan Erteleme Kararı

TAB Gıda’dan Erteleme Kararı

TAB Gıda Türkiye ve Çin’de Burger King restoranları işletiyor. Bu restoranları işletme hakkını elinde tutuyor. TFI TAB gıda yeni bir yatırım kararı almıştı. Alınan bu karar ile ABD’de 220 milyon dolarlık bir yatırım yapılması hedefleniyordu. TAB gıda yapacağı bu arzı erteledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
TAB Gıda’dan Erteleme Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAB Gıda Hakkında

TAB Gıda bir gıda zinciri. Türkiye ve Çin’de önemli bir güce sahiptir. İnsanlar tarafından bilinen bir restoran olan Burger King adlı restoran zincirinin Türkiye’de ki ayağını TAB gıda oluşturuyor. 1994 yılında hizmete başladı. 1995 yılında Burger King franchisee haklarını satın aldı ve Türkiye’ye getirdi. O günden beri Türkiye’de Burger King sorumluluğunu üstleniyor. Ayrıca Burger King ile yetinmeyen TAB Gıda 2007 yılında pizza devi bir şirketi bünyesine katmıştır. İtalyan lezzetleri sunan Sbarro’nun Türkiye haklarını satın alan TAB Gıda Türkiye’nin birçok noktasında açtığı şubeler ile İtalyan Pizzası deneyimi sunmuştur. Ayrıca Arby’s firması 2010 yılında TAB Gıda bünyesine katılmıştır. Bu firma Türkiye’de TAB Gıda güvencesi ile hizmet vermeye başlamıştır.

ABD Borsalarındaki Dalgalanma

ABD borsaları son günlerde dalgalanmalar yaşıyor. Bu yüzden birçok şirketin hisse senedi satışlarında durgunluk yaşanıyor. Bunun etkisinin erteleme kararının alınmasında büyük bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre halka arz çalışmalarının yapılacağını fakat bunun için uygun koşulların oluşması gerektiği belirtildi. Ortam şartlarının iyi veya kötü olmasına bağlı olarak yeni çalışmaların gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İlk Yapılan Açıklamalar

Şirket halka arz edilecek miktarın 220 milyon dolar olduğunu belirtmişti. 22 milyon adet hissenin halka arz edileceği belirtilmişti. Bunun yanı sıra hisse başına fiyat belirlenmişti. ADS hisse fiyatları açıklanmış ve hisse başına 9-11 dolar gibi bir rakamdan halka arz edileceği bilgisi paylaşılmıştı. Yapılan yeni açıklama ile TAB Gıda halka arz işleminin gerçekleşmeyeceğini bildirdi. Bu kararın alınmasında piyasalardaki dalgalanmaların büyük etkisinin olduğu ifade edilirken var olan hisselerin satışının gerçekleşmediği bu yüzden bir süreliğine erteleme yapıldığına değinildi. İlerleyen günlerde piyasaların düzelmesi halinde halka arzın gerçekleşmesi ve hisselerin satışına başlanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP