DOLAR

32,5547

0.11%
EURO

35,0202

-0.08%
ALTIN(gr)

2.439,07

0,14%
BİST 100

%
Taşeron İşçilerin Akıbeti Belli Oldu

Taşeron İşçilerin Akıbeti Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, taşeron işçilerin istihdam çalışması nihayet sonuç verdi. Toplam 900 bin kişilik bir ekiple çalıştıklarının altını çizen Sarıeroğlu, bakanlıkta düzenlenen toplantıda eldeki rakamları beyan etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Taşeron İşçilerin Akıbeti Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Sarıeroğlu, yaptıkları araştırmalar sonucu edindikleri bilgilere göre Dünya’da bu derece geniş kapsamlı bir geçiş sürecinin görülmemiş olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla Ağustos ayında çalışmalara başlamış olduklarını ifade eden Sarıeroğlu; hazırlık aşamasında 15 toplantı yapmış olduklarını. Hazırlık sürecinde bütün altişveren işçisi çalıştırmakta olan bütün bakanlıkların da fikir ve görüşlerinin alınarak yola devam edildiğini söyledi.

İşlemler Tamam

Yapılan açıklamaya göre, taşerondan kadroya geçiş işlemleri çerçevesinde devlet kurumları içerisinde Sağlık Bakanlığı’nda 148,489; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 35,697; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 31 bin 991; Milli Eğitim Bakanlığı’nda 31,908; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 7,480; Başbakanlık’ta 1,221; TBMM’de 1,157 ve Cumhurbaşkanlığı’nda 819 kişinin yeni işlerine yerleşmeleri tamamlandı.

Güvenlik Soruşturmasını Geçemediler

Yapılan açıklamada; bir kısım taşeron işçinin güvenlik soruşturması esnasında terör örgütü bağlantıları olduğu saptandığı için elendiği ifade edildi. Bu şekilde tespit edilenlerin 572’sinin Sağlık Bakanlığı’ndan, 27’sinin Dicle Üniversitesi’nden, 5’inin TBMM’den ve 6’sının Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan olduğu kaydedildi.

“Hayırlı Olsun”

Sarıeroğlu, “Bugün itibarıyla, öngördüğümüz üzere, merkezi idarelerde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda, mahalli idarelerde 4C’den 4B’ye geçiş ve geçici mevsimlik işçilerimizle birlikte 900 bini aşan kişiye dokunan bir çalışmayı tamamlamış durumdayız. Ben tüm emekçi kardeşlerimize, kıymetli ailelerine ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Yeni Yazılım

İstihadamı sağlanan yeni işçiler için E-KAP isimli yeni bir yazılım hazırlamış olduklarını kaydeden Sarıeroğlu, bu yazılım sayesinde süreç takibini gerçekleştirmiş olduklarını belirtti. Sürecin nasıl işlediğini açıklayan Bakan, “2-11 Ocak arasında işçilerimiz başvurularını yaptılar. Sonra kadro hakkı kazananlar ilan edildi. İtirazlar oldu, değerlendirmeler yaptık. Sınav sürecimiz gerçekleşti, güvenlik soruşturmaları yapıldı. 2 Nisan’dan itibaren kadro geçişleri tamamlandı.” diye bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP