DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Taşıt Kredisi Ödenmezse Ne Olur? Taşıt Kredimi Ödeyemiyorum Arabama Haciz Gelir Mi?
  • Finans 365
  • Finans
  • Taşıt Kredisi Ödenmezse Ne Olur? Taşıt Kredimi Ödeyemiyorum Arabama Haciz Gelir Mi?

Taşıt Kredisi Ödenmezse Ne Olur? Taşıt Kredimi Ödeyemiyorum Arabama Haciz Gelir Mi?

Taşıt kredisi aldınız ama taşıt kredisini ödeyemiyor iseniz pek fazla seçeneğiniz olmayacaktır. Taşıt kredimi ödeyemiyorum ne olacak? Diye sormadan önce kısa sürede şansınızı deneyebileceğiniz bazı opsiyonlar olacaktır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Taşıt Kredisi Ödenmezse Ne Olur? Taşıt Kredimi Ödeyemiyorum Arabama Haciz Gelir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşıt almak her erkeğin neredeyse hayalidir. Kadınların dahi son yıllarda artık ihtiyaç haline gelmesi dolayısı ile taşıt almak istedikleri ama dünyanın en pahalı otomobil fiyatlarının uygulandığı Türkiye’de hemen kolay bir şekilde taşıt almak oldukça zor olmaktadır.

Durum bu olunca neredeyse her 2 vatandaştan bir tanesi kredi başvurusunda bulunur ve taşıt kredisi çekmek zorunda kalır. Eğer taşıt kredisi çektiyseniz ve bunun geri ödemelerini yapamayacak iseniz bu durumda bankalar devreye girecektir.

Taşıt kredimi ödeyemiyorum ne olacak? Eğer taşıt kredisi ödemesini son ödeme tarihinde yapmaz iseniz bu durumda banka size aylık taksit ödemesini yapmanız için uyarıda bulunacaktır.

2 Ay Taşıt Kredisi Ödenmezse Ne Olur?

Bu uyarılar 30 gün boyunca devam edecek sonrasında ise 31. gün banka noter aracılığı ile gecelik faiz devam edecek olduğu şekilde size 2 aylık borcun ödenmesi için ihtarname gönderecektir.

2. ay 2 ihtarname aldıktan sonra hala daha borçlar ödenmedi ise gecelik faiz devam edecektir.

3. ay 61. gün ve sonrasında ise 90. güne kadar banka size son bir ihtarname aracılığı ile tüm taşıt kredisi borcunun ödenmesi ibrazında bulunacak ve eğer ki borç ödenmezse haciz ve icra işlemlerine başlanarak aracın elinizden alınacak olduğunu açıklayacaktır.

Aracınıza haciz konması beklenen bir gerçektir. Eğer ödemelerinizi yapmaz iseniz aracınız banka tarafından elinizden alınacaktır.

Eğer borcunu ödeyemiyor iseniz ve bu durum gelecek aylarda tekrar etmeyecek ise bu durumda ihtiyaç kredisi çekerek veya kredi kartından nakit avans kullanarak araç taksitini ödemek boş yere zarara girmenizi engelleyecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP