DOLAR

32,4893

-0.18%
EURO

34,9633

0.35%
ALTIN(gr)

2.434,58

0,49%
BİST 100

%
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Şimdi yeniden yapılandırıyoruz
  • Finans 365
  • Finans
  • Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Şimdi yeniden yapılandırıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Şimdi yeniden yapılandırıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaret diplomasisini yeniden yapılandıracaklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Şimdi yeniden yapılandırıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaret diplomasisinin ülke yönetimi olarak yeniden yapılandırılacak olduğunu ve Türkiye’nin dış ticari ilişkiler konusuna daha fazla önem vererek ilişkileri geliştirecek olduklarını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin ticaret olarak diğer ülkelerle daha iyi anlaşmalar yapması ve daha fazla ülke ile ortak ticari ilişkiler kurulması çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Pekcan, “İş dünyası temsilcilerinin taleplerini, önerilerini, beklentilerini ticaret müşavirleriyle paylaşmaları sağlanacak. Aynı zamanda iş adamlarımız, sanayicilerimiz ve ihracatçılarımızla kurulacak iletişim kanalı taraflar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını tesis edecek ve Türkiye’nin dış ticaretine olumlu katkı sağlayacak.” dedi.

Pekcan, farklı birçok yabancı ülkeden gelecek olan ataşeler ve yabancı yatırımcıların programının da Anıtkabir ziyareti ile başlayacak olduğunu ve Cumhrubaşkanı Erdoğan’ın kabulü ile devam edecek olduğunu, bunun ardından ise yatırımcılara gerekli sunum ve projelerin anlatılacağını açıkladı.

Türkiye’nin son dönemde en çok ihtiyacı olan konular arasında olan döviz girdisinin son yıllarda düşük kaldığı ve bunun problem oluşturduğu ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP