DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
TÜİK Sanayi Üretim Verilerini Açıkladı: Yüzde 7 Arttı
  • Finans 365
  • Finans
  • TÜİK Sanayi Üretim Verilerini Açıkladı: Yüzde 7 Arttı

TÜİK Sanayi Üretim Verilerini Açıkladı: Yüzde 7 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), Kasım ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. TÜİK verilerine bakıldığında, sanayide üretim artışı gözlemlendi. Kasım ayında yıllık bazda bakıldığında sanayi üretiminde yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşti. Ekonomistlerin yüzde 5 oranında beklediği sanayi üretim artışı, yüzde 7 ile şaşırttı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
TÜİK Sanayi Üretim Verilerini Açıkladı: Yüzde 7 Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), Kasım ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. TÜİK verilerine bakıldığında, sanayide üretim artışı gözlemlendi. Kasım ayında yıllık bazda bakıldığında sanayi üretiminde yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşti.

Yüzde 7 Arttı

Ekonomistlerin yüzde 5 civarında bekledikleri sanayi üretim artışı, yanılttı ve yüzde 7 oranında artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), Kasım ayı sanayi üretim endeksi verilerine göre, sanayi üretimi Kasım’da bir önceki aya göre yüzde 0.3 oranında artış kaydetti.

TÜİK verilerine göre, Kasım ayı sanayi üretim endeksi rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 7 oranında bir atış kaydetti.

Sanayinin Alt Sektörleri de Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörlerine (2010=100 temel yıllı) bakıldığında, 2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,7 oranında artış kaydetti.

Elektrik ve Gaz Üretimi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim endeksi verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,2 oranında artış kaydetti. Yine aynı dönemde imalat sanayi sektörü endeksinde herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

2017 yılının Kasım ayında elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 0,8 oranında bir artış kaydetti.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP