DOLAR

32,5912

0.34%
EURO

34,8214

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,46

0,94%
BİST 100

%
Turizm Antalya ekonomisini güçlendirdi

Turizm Antalya ekonomisini güçlendirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya'da ekonominin daha iyi hale geldiği açıklamasında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Turizm Antalya ekonomisini güçlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya’ya ayak basan turistlerin ekonomiyi daha da fazla güçlü hale getirdiğini ve ekonominin temellerinin Antalya esnafı için daha iyi hale geldiğini açıkladı.

Geçtiğimiz seneye oranla daha fazla turistin geldiği Antalya’da esnafın satışlarında daha fazla artış yaşanıyor olması ve daha fazla kar elde ediliyor olmasının bölge esnafına büyük bir ekonomik güç kattığı, daha çok çarşı esnafları ile otellere yakın bölgelerde olan esnaf ve satıcıların daha fazla kar elde ettikleri ifade edildi.

Antalya daha fazla canlandı

Türkiye’de tatil amacı ile en fazla tatil için turistler Antalya’yı tercih ederken, bu beraberinde daha fazla esnafın ve satıcıların kar etmesinde etkili oluyor.

Bölge halkının ise turistlerden dolayı daha fazla memnun oldukları, bazı vatandaşların ise otellerin fiyatlarının turistlere daha ucuza verilmesine rağmen yerli halka daha yüksek fiyatlardan satışlar yapılmasını eleştirdikleri basına yansıyan haberlerden birisi. Turistlerin daha çok lüks otelleri tercih etmek yerine orta sınıf otelleri tercih ederek daha fazla ekonomik tatil yapma istekleri olduğu, Türkiye’ye gelen turistlerin harcama konusunda daha fazla cimri oldukları biliniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP