DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Türk-İş Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Türk-İş Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı

Türk-İş Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı

Türk-İş Ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Türk-İş tarafından her ay yapılan çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için ‘açlık ve yoksulluk sınırı araştırması’nın ocak ayı sonuçları belli oldu. Peki Ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu? Haberimizde paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Türk-İş Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Yapılan araştırmaların ardından açıklanan verilere göre, ocak ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 615 olarak hesaplanırken, yoksulluk sınırı 5 bin 262 lira olarak kaydedildi.

Türk-İş tarafından her ay yapılan çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için ‘açlık ve yoksulluk sınırı araştırması’nın ocak ayı sonuçları belli oldu.

Açlık Sınırı

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Ocak ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı, bin 615 lira olarak hesaplandı.

Yoksulluk Sınırı

Araştırma verilerine bakıldığında, gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı da 5 bin 262 lira olarak hesaplandı.

Açlık Sınırı 136 Lira, Yoksulluk Sınırı 444 Lira Arttı

Türk-İş tarafından yapılan araştırmanın sonucunda yapılan hesaplamalara göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı geçtiğimiz aya oranla 7 lira artarken, geçtiğimiz yıla oranla 136 liralık bir artış gözlemlendi.

Bu kapsamda yapılan hesaplamalarda yoksulluk sınırı da son bir ayda 24 lira artış kaydederken, Ocak ayına göre 444 lira artış gözlemlendi.

Ayrıca araştırma verilerinden yola çıkarak yapılan hesaplamalarda, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin bin 998 lira 88 kuruş olarak hesaplandığı Ocak ayında, Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı da bir önceki aya oranla yüzde 0,46 oranında artış kaydetti.

Güncel ve son dakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Finans365 Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365 IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP