DOLAR

32,5030

0.28%
EURO

34,6272

0.37%
ALTIN(gr)

2.480,99

-0,07%
BİST 100

%
Türk Lirası En Riskli Para Birimi İmajından Kurtuldu

Türk Lirası En Riskli Para Birimi İmajından Kurtuldu

Türk Lirasının yaz ayları sonunda yaşadığı değer kaybından dolayı, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en riskli para birimi olmuştu. Ekonominin bu durumu kısa sürede düzeltmesi ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmelerin ardından TL bu imajından kurtuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Türk Lirası En Riskli Para Birimi İmajından Kurtuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Lirasının dolar karşısında değer kazanmaya devam etmesi ve dolar kurunun 5.20 TL bandının gerisine düşmesi uzmanlar tarafından yorumlandı.

BloomberHT’de yer alan Dolar/TL analizlerinde; Türk Lirasının kazandığı değerin küresel piyasalardaki önemine vurgu yapıldı. Bu konuda yapılan analizlerde; Türk ekonomisinin Ağustos ayında yaşadığı sıkıntıları atlatması gelişen ülke para birimleri arasında TL’nin en riskli para birimi olmaktan kurtulduğu belirtildi.

DOLAR TL KARŞISINDA DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDEBİLİR

Hafta içinde 5.22 TL bandına kadar gerileyen daha sonra ABD’den gelen açıklamalar ile düşme eğilimine devam eden dolar kuru 5.19 TL seviyesine düştü. Dolar TL analizlerinde bu bandın kalıcı olması halinde kurun aşağı yönlü eğiliminin devam edebileceği tahminleri geldi. Dış ticaret rakamı, enflasyon rakamı değerlerinin doların TL karşısında ki değerine etki edeceğinin ifade edildiği analizlerde seviye söylemenin doğru olmadığı bildirildi. Ancak dolar için belirlenen kritik TL değerlerinin tavan noktasını sık aralıkla aşmadıktan sonra olumlu tablonun devam edeceği açıklandı.

Bu konuda yapılan uyarılarda ise temkinli olmanın önemli olduğu ifade edilirken 50 günde sağlanan kur kazanımlarının 2 veya 3 günde eriyebilme ihtimali olduğu açıklandı. Bu kapsamda ilginin de az olduğu piyasalarda kötü piyasalarda doların TL karşısında denge bulamada zorlanacağı belirtildi.

En Riskli Para Birimi Ruble Oldu

Ağustos ayında yaşanan gelişmelerin ardından en riskli para birimi olarak gösterilen TL’nin geçen sürede para piyasalarında yaşanan olumlu tablo ve dolar karşısında TL’nin değer kazanmasıyla bu nitelendirmenin ortadan kalktığı belirtildi. Merkez Bankasının adımları, BDDK’nın adımları ve ekonomide atılan adımların ardından değer kazanan TL’nin yerine ise en kırılgan para birimi petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle ruble oldu.

Finans Analizlerinden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP