DOLAR

32,5267

0.22%
EURO

34,7683

0.08%
ALTIN(gr)

2.491,63

1,21%
BİST 100

%
Türk Telekom Hakkında 3 Bankadan Açıklama

Türk Telekom Hakkında 3 Bankadan Açıklama

Türk Telekom ile ilgili olarak açıklama yapan 3 büyük banka, OTAŞ ile tüm sürecin devam ettiğini ve sorunun çözülmesi adına gerekli adımların atılması yönünde karar verildiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Türk Telekom Hakkında 3 Bankadan Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Telekom’un OTAŞ dolayısı ile yaşadığı sıkıntılar bir süredir tüm bölge ülkeleri tarafından bilinen bir gerçek olarak şirketlerin karşısına çıkıyor.

Yurt çapında milyonlarca vatandaşın abone olması ve ev internetinden, faturalı hat hizmetine kadar her alanda faaliyet göstermesine rağmen OTAŞ’ın yaşattığı sorunlar dolayısı ile bir süredir krizde olan Türk Telekom’un borçları ile ilgili 3 büyük banka mutabakat sağladıklarını açıkladı.

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank ortak açıklamasında ilgili taraflar ile görüşme yapıldığı ve bu görüşme sonrasında mutabakat sağlandığı belirtilerek kredi ve kredi ödemeleri ile ilgili her detayın tamamlanması yönünde karar kılındığını açıkladı.

Resmi Açıklama Yaptılar

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank’ın ortak basın açıklaması şöyle;

“Mutabık kalınan yapı uyarınca OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin yüzde 55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 1.925.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınması planlanmaktadır. İşlemin tamamlanması yeni şirket nezdinde yeniden yapılandırılacak krediye ilişkin sözleşmeler üzerinde mutabakata varılması, gerekli kurumsal, idari ve her türlü onay ve izinlerin tamamlanması ve sözleşmeler tahtında gerekli koşulların sağlanmasına tabidir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler ilerleyen dönemde kamuya duyurulacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP