DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
Türkler İnternetten Alışveriş Yapmayı Öğrendi

Türkler İnternetten Alışveriş Yapmayı Öğrendi

Türkler internet üzerinden alışveriş yapma konusunda artık çok daha bilinçliler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Türkler İnternetten Alışveriş Yapmayı Öğrendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternet kullanımının her geçen gün artış göstermesi ile birlikte internet üzerinden alışverişlerde tüketiciler tarafından çok sık kullanılmaya başlandı. Online alışverişte artık tüketiciler çok daha bilinçli gittiGidiyor genel müdürü eBay MENA Bölge Direktörü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, bu konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Dijitalleşmenin her alanda olduğu gibi alışverişte de devam ettiğini söyleyen kantarcı e-ticaretin artık olmazsa olmaz bir yere girdiğini söyledi. E-ticaret Türkiye’de bir güç olmayı başardı diyen Kantarcı geleceğe yönelik büyük potansiyel taşıyan ticaret içinde kobi’lerin ve klasik perakendecilerinde e-ticarete girmesiyle birlikte çok daha hızlı büyüyen bir ülke olmayı başardıklarını söyledi.

Kantarcı ülkemizde gelecek yıllarda e-ticaret sektörünün sürekliliğinin artacağına inanıyor. Kesin rakamlar açıklanmasa da 2018 yılında e-ticaret yüzü 2019 yılında bu rakamın çok daha yüksek olması bekleniyor. Türkiye’de internet kullanım oranı her geçen gün artıyor diyen Kantarcı We are Social & Hootsuite Dijital 2019 araştırmasındaki verilere göre, Türkiye’de Ocak 2019 rakamlarına göre 59 milyondan fazla internet kullanıcısı var. İnternet kullanıcıları toplam nüfusun yüzde yetmiş ikisine denk herhangi bir cihazı kullanılarak e-Ticaret mağazası ziyaret eden 100 de 86 iken yüzde 67’lik kesim ise online bir mağazadan ürün ya da hizmet satın alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP