DOLAR

32,5388

0.21%
EURO

34,9326

0.37%
ALTIN(gr)

2.476,79

0,61%
BİST 100

%
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol: Petrol yükselince benzin, enerji ve doğalgaz yükseliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol: Petrol yükselince benzin, enerji ve doğalgaz yükseliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol: Petrol yükselince benzin, enerji ve doğalgaz yükseliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, dünyada petrol fiyatlarının yükselmesinin enerji fiyatlarına kadar fiyat artışlarına sebep olabildiğini ve 10 yıl önce bugün olanların yaşanması durumunda kriz olabileceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol: Petrol yükselince benzin, enerji ve doğalgaz yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, dünyada Venezuela ve İran’a uygulanan ambargoların bundan 10 yıl önce uygulanması durumunda dünyada büyük bir kriz çıkabilecek olduğunu açıklayan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, bugün dünyada kriz çıkmamasının nedeninin üretim olduğunu açıkladı. Dünyanın bugün artık petrol konusunda Venezuela ve İran olmasa da kendi kendini idare edebildiği bir ortamda petrol fiyatlarının yükselmesinin benzin fiyatlarına kısa süre içerisinde yansıdığını açıklayan Birol, petrol fiyatlarının önce benzin fiyatlarını, sonra enerji fiyatlarını ve doğalgaz fiyatlarını büyük oranda arttırdığını açıkladı.

Petrol yükselirse hepsi yükseliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, “OPEC ve Rusya’nın oluşturduğu bir grup var. Bu grup, üretimi kısıtlayarak fiyatların yukarıya doğru çıkmasını istiyor. Çünkü ekonomilerinin tamamı buna bağlı. ABD petrol üretimini ve doğal gazı artırdığı için bu hesaplar artık tutmamaya başladı. Bütün bu kısma çabalarına rağmen fiyatlar ılımlı şekilde gidiyor. Hatta doğal gaz fiyatlarında aşağıya doğru bir baskı var. Eğer Venezuela ve İran’da olanlar bundan 10 yıl önce yaşansaydı, üretim bu kadar düşmüş olsaydı, fiyatlar tavana çıkardı ama ilave petrol ve gaz üretimi geldiği için fiyatlar makul seviyelerde seyrediyor. Bu senaryo önümüzdeki yıllarda da devam edecek, fiyatlar makul seviyede seyredecek. Bu vatandaş açısından güzel bir haber.” diye konuştu.

Petrol fiyatlarının yükselmesinin ekonomik bazı problemlere sebep olabildiğini açıklayan Birol, gelecek yıllarda fiyatların normal fiyatlarda seyredecek olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP