DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde G20 Ülkelerini Uyardı
  • Finans 365
  • Finans
  • Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde G20 Ülkelerini Uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde G20 Ülkelerini Uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, G20 toplantısı kapsamında ülkelerin bakanlarını uyardı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde G20 Ülkelerini Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Arjantin’de devam eden G20 Ekonomi Bakanları toplantısı kapsamında bakanları ve ülkeleri uyardı.

Ülkelerin sürekli olarak yaşanan gerilimler dolayısı ile ticaret oranlarında gerilemeye sebep olduğunu ve bunun etkilerinin çok ciddi olduğunu belirten Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, bu konuda ülkelerin daha dikkatli adımlar atması gerektiğine değindi.

%0.5 oranında düşüşlere sebep olan ticari gerilimlerin dünya ekonomisine ciddi oranda zorluk yaşattığını ve bu konuda ülkelerin belirli adımlar atarak ticari gerilimlere müsaade etmemesi uyarısında bulunuldu.

Arjantin’in Hedefleri ”Ulaşılabilir” Görüldü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Arjantin hükümetince hazırlanan raporlar ile ekonomik raporların sonucunda ülkenin hedeflerine ulaşabilecek konumda olduğunu ve hedefleri birebir ilettiği şekilde uygulaması durumunda başarılı olmaması için hiçbir neden olmadığını açıkladı.

Türkiye’nin bu yıl içerisinde IMF’nin kapısını çalıp çalmayacak olduğu merak edilirken, Başkan Lagarde, Türkiye ile ilgili toplantı boyunca açıklama yapmadı. Lagarde ve G20 üyesi ülkelerin asıl hedefinin ekonomik istikrarı sürdürme ve dünya ekonomisinin daha fazla güçlenmesinde 20 ülke olarak daha güçlü adımlar atmak yönünde olduğu basına açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP