DOLAR

32,5602

0.24%
EURO

34,8328

0.08%
ALTIN(gr)

2.485,88

0,08%
BİST 100

%
Üreticiler Tarafından İstenen Kristal Şeker İhracatı Başlıyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Üreticiler Tarafından İstenen Kristal Şeker İhracatı Başlıyor!

Üreticiler Tarafından İstenen Kristal Şeker İhracatı Başlıyor!

Üreticiler tarafından ayladır talep edilen kristal şeker ihracatına izin çıktı. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Üreticiler Tarafından İstenen Kristal Şeker İhracatı Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üreticiler tarafından ayladır talep edilen kristal şeker ihracatına izin çıktı.

Üreticiler tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığınca aylardır istenilen kristal şeker ihracatına izin çıktı. Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay açıklama yaptı.

Yapmış olduğu açıklamada Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay “Şeker fabrikalarının elinde ciddi şeker stoku birikmişti. Karar o açıdan olumlu ancak ihracata getirilen 20 ton sınırlaması bu sorunu çözmez” ifadesini kullandı.

Stok Var!

Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay, Türkiye’de bir yıl önceden üretilip tüketilememiş ihracat kayıtlı C şekerlerin durduğunu ve fabrikalarda ciddi stok olduğunu vurguladı.

Fabrikaların 1,5 yılı geçkin zamandır bu stokları bulundurduğunu ifade eden Akay, “Dahilde işleme rejimi kapsamında ihracat amaçlı üretim yapan firmaların bu şekeri kullanması için onay verilmiyordu ancak o firmalar da şeker ihtiyaçlarını yurt içinden temin etmedi. Dolayısıyla bu stok birikti” açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay “Fabrikaların uzun süreli stok taşıma yükümlülüğünden kurtulması gerekiyordu. Yurt dışından da talep vardı. Dolayısıyla fabrikalarda biriken stokun eritilmesi açısından olumlu bir karar. Buna karşın 20 tona kadar getirilen ihracat sınırlaması sorunu çözmez. Şeker stoklarının eritilmesi konusunda beklentilerimizi karşılamıyor” diyerek şu anda Türkiye’de 92 bin ton C şekeri olduğunu , büyük bölümü Konya Şeker’de olduğunu bu stokların Kayseri Şeker, Türk Şeker ve Amasya Şeker’de yer aldığını da vurguladı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP