DOLAR

32,5125

0.19%
EURO

34,8461

0.34%
ALTIN(gr)

2.488,17

1,06%
BİST 100

%
Van İranlı Turistlerin Akınına Uğradı, Oteller Doldu

Van İranlı Turistlerin Akınına Uğradı, Oteller Doldu

İranlı turistler, İran’da 13 günlük bir tatile denk gelen nevruz tatilini Türkiye’de değerlendirmeyi seçti. İranlı turistler, 13 günlük tatillerini değerlendirmek için özellikle de Van şehrini tercih etti ve bu doğrultuda Van’daki otellerin yüzde 90’ı doldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Van İranlı Turistlerin Akınına Uğradı, Oteller Doldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran İle En Uzun Sınıra Sahip Olan İl

Van ili, Türkiye’nin İran ile arasında en uzun sınırı bulunan ili konumunda. Kapıköy Sınır Kapısı’nın da bulunduğu Van ili, Nevruz tatilinin uğrak şehirlerinin başında geldi. Nevruz tatilini değerlendirmek isteyen birçok İranlı turist, İran ile Türkiye arasındaki en uzun sınır uzunluğuna sahip olan il konumundaki Van’a geldi. Seyahatlerinde karayolu ulaşımını tercih eden İranlı turistler, Kapıköy Sınır Kapısı ve dolayısıyla Saray ilçesi üzerinden Van’a giriş yapmış oldular.

Alışveriş Festivaline Denk Geldiler

İran’da 13 günlük bir tatil ile kutlanan Nevruz tatili, Van’daki bir alışveriş festivaline denk geldi ve bu açıdan esnafı mutlu etti. İranlı turistler, tatillerinin alışveriş festivaline denk gelmesi ile yoğun bir şekilde alışveriş yapmaya başladılar ve bu da Van esnafına yaradı. Van esnafı, ürünlerini Farsça duyurular yaparak tanıtmaya ve satmaya başladı ve İran’lı turistlerin yoğun ilgili ile karşılaştılar. İranlı turistler ise tatillerinin keyfini çıkarırken aynı zamanda kente büyük bir canlılık da katıyorlar.

Amaç Eğlenmek ve Alışveriş Yapmak

Van şehrini çok sevdiklerini, bu sebeple de 13 günlük nevruz tatillerini Van’da geçirmek istediklerini belirten İranlı turistler, Van’a gelme amaçlarının ise eğlenmek, alışveriş yapmak ve keyifli vakit geçirmek olduğunu söyledi. Bununla beraber, İranlı turistlerin önemli bir çoğunluğu, Van’dan sonra tatillerinin diğer bölümlerine Antalya ve İstanbul gibi şehirlerde devam etmek istiyorlar. Van’a karayolu ile gelen İranlı turistler, Türkiye’nin içerisindeki diğer istikametlerine de kara yolu üzerinden devam etmeyi düşünüyorlar.

Otel Doluluk Oranında Çok Büyük Artış

İranlı turistler kente gelmeden önce, Van’daki otellerin yalnızca yüzde 10’luk bir kısmı dolu idi. Nevruz tatili sebebi ile İranlı turistlerin Van’a gelmesinin ardından ise, yüzde 10’luk bir kapasite ile çalışan bu otellerin doluluk oranı bir anda yüzde 90 seviyesine kadar yükseldi ve böylelikle Van şehir adeta bir turizm patlaması yaşamış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP