DOLAR

32,5403

-0.04%
EURO

34,8101

-0.2%
ALTIN(gr)

2.434,00

0,18%
BİST 100

%
Vatandaş ekonomiye güvenmiyor, fiyatlar enflasyon oranlarından daha sık artıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Vatandaş ekonomiye güvenmiyor, fiyatlar enflasyon oranlarından daha sık artıyor

Vatandaş ekonomiye güvenmiyor, fiyatlar enflasyon oranlarından daha sık artıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , tüketici güven endeksi hakkında yükseliş olduğunu açıkladı. Peki sokaktaki vatandaş ne düşünüyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Vatandaş ekonomiye güvenmiyor, fiyatlar enflasyon oranlarından daha sık artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisi dünyanın en güçlü ekonomileri arasındayken, son yıllarda bu gücünü bayır aşağı yuvarlanan bir arabanın hızından daha hızlı kaybetti.

Dolar kuru ve tüm döviz birimleri TL karşısında rekor oranlarda değer kazanırken, TL’nin değeri sürekli olarak düştü ve düşüşler birbiri arkasını tetikleyerek alınan önlemler yeterli olmayınca daha büyük düşüşler oldu.

Sokaktaki vatandaş bir ürün almaya korkar hale geldi. Vatandaşlar bir ürün satın aldıklarında ödeyip ödeyemeyecek olduklarını düşünürken, bundan 2 sene önce aynı model ve marka elektrik süpürgesinin 700 TL’ye satılırken bugün 1.550 TL’den satılması tüketicilerin ekonomiye olan güvenini rekor seviyede düşürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye güvenin yükseldiğini açıklasa da maalesef pazardaki ve sokaktaki vatandaşlar aynısını düşünmüyor.

Bundan 2 sene önce aynı model ve marka akıllı cep telefonu 2.900 TL fiyatla satılırken bugün üretimin yapıldığı ülkede ‘yüzüne bakılmayan’ cep telefonunun Türkiye satış fiyatının 3.300 TL’den daha fazla olması güvenin azalmasına en büyük sebep.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP