DOLAR

32,5511

0.01%
EURO

34,9066

0.04%
ALTIN(gr)

2.428,92

-0,03%
BİST 100

%
Vatandaş Yandı! Seçim Sonrası Vergileri Geliyor

Vatandaş Yandı! Seçim Sonrası Vergileri Geliyor

Vatandaş seçim sonrası bir vergi şoku daha yaşayabilir. Türkiye Belediyeler Birliği bir çok hizmetten ekstra vergi talep ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Vatandaş Yandı! Seçim Sonrası Vergileri Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Belediyeler Birliği doğalgaz emlak taşıt ve cep telefonu başta olmak üzere kullandığımız birçok hizmete yeni vergi getirilmesini istiyor.

Önümüzdeki Pazar günü belediye seçimleri yapılacak ülke genelinde belediyelerin çatı örgütü olan Türkiye Belediyeler Birliği ise doğalgaz emlak taşı ve cep telefonu başta olmak üzere çok farklı hizmetlere yeni vergiler getirilmesi gerektiğini savundu.

Doğalgaz tüketim vergisi cep telefonu ve internet vergisi ile birlikte ilaveli Motorlu Taşıtlar Vergisi de bu alanda başı çekiyor. Yayınlanan en son raporda belediyelerin gelirlerini arttıracak giderlerini azaltacak paketlere yer verildi. Elde edilen raporda alternatif yeni kaynaklar da düşünülüyor.

Alternatif kaynakların vatandaşın üzerine vergi yükü olarak binmesi de son derece üzücü oldu. Giderlerini azaltılmalısı için KDV ve ÖTV indirimleri talep eden belediye birliği geçmişte de benzer talepleri istemişti. Türkiye Belediye Birliği doğalgaz tüketim vergisi emlak vergisi cep telefonu ve internet vergisi gibi zaten yüksek miktarlarda ödenen hizmetlerden bile ek vergi almak istiyor.

Elde edilen rapordaki en dikkat çekici nokta ise belediyelerin yapmış olduğu cami okul yurt ve sağlık tesisleri gibi yatırımlarda harcadığı paraların belediyelerin kamuya olan vergi ve SSK primleri borçlarından düşülmesi oldu. Eğer Türkiye Türkiye Belediyeler Birliği yeni vergi sistemi kabul edilirse vatandaşın üzerine ekstra yüklenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP