DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Vatandaşa ”dolar” yetişmiyor!

Vatandaşa ”dolar” yetişmiyor!

Türkiye'de dolara olan talep son zamanlarda arttı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Vatandaşa ”dolar” yetişmiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de dolara olan talep ülke tarihi boyunca hükümetlerin dolar hakkında yaptıkları olumsz açıklamalar ve dolar ile ilgili kısıtlamalara rağmen tarih boyunca hep en çok kazandıran ve en güvenilir yatırımlar arasında doların yerini korudu.

ABD Doları, dünyanın en güvenilir para birimi olması ve değerini en iyi koruyan para birimi olması ile Türk vatandaşlarının son yıllarda ilgisini çeken döviz oldu.

Vatandaşlar sürekli olarak yeni dolar alımı yaparken, son haftalarda dolara olan talep seçimlerin etkisi ve seçimlerden sonra dolar kurunun daha fazla artacak ve 6 lirayı geçecek olduğu iddiaları sonrasında arttı.

1 hafta içerisinde 1 milyar dolar artan dolar hesapları rezervi, Türk vatandaşlarının dolara olan ilgisini ortaya çıkardı.

Dolara olan ilginin nedeni birkaç haftadır değer kazanmaya başlaması ve son 1 hafta içerisinde fiyatının 5.65 TL seviyesini geçerek yeni bir 6 TL seviyesine hazırlandığı ile ilgili piyasa beklentilerine dayanıyor.

Dolar yatırımcılarını üzecek gelişmeler beklenmezken, TL yatırımcılarını üzecek gelişmelerin ise seçim süreci döneminde ve sonrasında küresel ekonominin durumuna bağlı olarak değişebileceği tartışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP