DOLAR

32,5535

0.03%
EURO

34,9072

0.15%
ALTIN(gr)

2.433,47

0,44%
BİST 100

%
Vatandaşlar tasarrufla bile karnını doyuramıyor!

Vatandaşlar tasarrufla bile karnını doyuramıyor!

Vatandaşlar araçlarını ekonomik sorunlarından dolayı garajlardan çıkaramıyor, kıyafet ve benzer ürünlerin alışverişini ise büyük oranda kesmek zorunda kalıyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Vatandaşlar tasarrufla bile karnını doyuramıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yılların en büyük ekonomik problemleri arasında kalan Türkiye, enflasyon ve benzer ekonomik problemler, dolar kuru nedeniyle alışverişi kesti.

Türk vatandaşlarının en çok ilgisinin azaldığı konu sıfır otomobil sektörü olurken, sıfır otomobillere artık ilgi göstermeyen tüketicilerin, sıfır yerine ikinci el ve daha düşük fiyatlı olan otomobilleri tercih etmeye başladıkları açıklandı.

Ev alımlarında kredi faizleri nedeniyle durgunluk yaşanırken, vatandaşlar ev alamıyor, otomobili ikinci el ve düşük fiyatlı olan modelleri tercih ediyorlar.

Kıyafet ve ayakkabı alımında talebin hala çok yüksek olduğunu açıklayan sektör temsilcileri, ayakkabıya olan talebin devam ettiğini ancak büyük bir düşüşün bazı modellerde düşüş olduğunu açıkladı.

Mevcut aracı olan vatandaşların garajlarında tuttukları araçlarını sadece haftanın belirli günlerinde kullanarak yüksek petrol ve yakıt fiyatlarından dolayı çıkaramadıkları belirtiliyor.

Ekonomik problemlere karşı gerekli önlemleri almaya devam edecek olduklarını açıklayan hükümet yetkilileri ise bu konuda yapısal reformların uygulanacak olduğunu ve ekonominin iyileşmesi için gereken çalışmayı yapacak olduklarını açıklıyor.

Hükümetin aldığı önlemler yeterli olmazken, gelecek 4.5 yıl içerisinde icraatlere devam edeceklerini açıklayan Fuat Oktay, ekonominin gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecek olduklarını bugün yaptığı açıklamada açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP