DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Vergi Borcu Yapılandırmaları İçin Yeni Fırsat

Vergi Borcu Yapılandırmaları İçin Yeni Fırsat

Vergi borcu bulunan ve yapılandırma hakkını kaybeden mükellefinin beklediği yapılandırma süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Vergi Borcu Yapılandırmaları İçin Yeni Fırsat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi borcu yapılandırması yapan ancak çeşitli nedenlerle ödemelerini kaçıran vatandaşlar için müjdeli haber geldi. TBMM Genel Başkanlığı’na sunulan bir kanun teklifi; vergi borçlarını yapılandıran ve son ödeme tarihlerini kaçıran vatandaşların ödemelerini yeniden yaparak yapılandırma haklarından devam etmelerini öngörüyor.

YAPILANDIRMA İÇİN YENİ FIRSAT GELİYOR

TBMM Başkanlığı’na vergi borcu yapılandırmasına ilişkin yasa tasarısı sunuldu. Buna göre trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi, emlâk vergisi ile diğer vergi ve prim borcu bulunan vatandaşlar borçlarını ödeyerek yapılandırmalarına devam edecekler. Geçtiğimiz hafta içinde torba yasa içerisine eklenen düzenleme ile Ocak ayına kadar ödeme imkânı getirilmişti. TBMM’ye sunulan eski teklif Genel Kurul’da görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle sürenin Şubat ayı sonu olarak belirlenmesini talep ediyor.

Teklif Kabul Edilirse

TBMM Genel Kuruluna sunulan kanun teklifi kabul edilirse; yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, Şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak. Aralık ayında ve ocak ayında ödenmesi gereken taksitler de Şubat sonuna kadar ödenebilecek.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP