DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Vergi Siteminde Önemli Düzenlemeler

Vergi Siteminde Önemli Düzenlemeler

Adalet sağlanacak ve borçlanmada TL esas olacak. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Vergi Siteminde Önemli Düzenlemeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, sosyal transfer ve vergi düzenlemelerinde en yoksul kesimi gözeteceği ve önemli adımlar atmaya hazırlandığı bildirildi. Lüks ve ithal yoğunluğu yüksek tüketim malları belirlenerek caydırıcı vergilendirme için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Özel Tüketim Vergisi listesinde lüks sepetinin yeniden düzenlendiğini ve emlak alım satımındaki tapu harçları, gayrimenkul vergileri gerçek değerler üzerinden yeniden düzenleneceği ifade edildi.

Vergi sistemindeki istisna ve muafiyetlerin güncelleneceği, yerel yönetimlerin genel bütçeye bağımlı olmasının önleneceği, özkaynak oluşturmaların destekleneceği ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ORTA VADELİ MALİ PLANINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 2019-2021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan’a göre lüks veya ithal yoğunluğu yüksek ürünler tespit edilerek bunlara ilişkin vergisel düzenlemeler yapılacağını belirtildi. Vergi adaletini güçlendiren, tabanını genişleten yeni vergi sistemiyle yüksek katma değere sahip yatırımlarla nitelikli istihdam artışı vergisel politikalarla desteklenerek sürdürülebilir potansiyel üretim seviyesinin artırılacağı vurgulandı.

Kamu gelir politikaları gelecek yıl makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi, 2020-2021 döneminde de kamu harcamaları için ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanması, ekonominin uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılması ve yurt içi tasarruflara katkı sağlanması hedefleri doğrultusunda sürdürüleceği bildirildi.

Orta Vadeli Mali Program’a göre TL ile borçlanmanın esas alınacağı belirtildi. Merkezi yönetim bütçe açığının finansmanında makroekonomik dengeler gözetilerek para ve maliye politikalarıyla uyumlu, sürdürülebilir, saydam ve hesap verilebilir bir borçlanma politikası izleneceği ifade edildi.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP