DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Yaşlılık, Ölüm ve Malüllük Aylığı Taban Sınırı Artırıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılık, Ölüm ve Malüllük Aylığı Taban Sınırı Artırıldı

Yaşlılık, Ölüm ve Malüllük Aylığı Taban Sınırı Artırıldı

AK Parti tarafından Meclis Komisyonuna sunulan kanun teklifinde yaşlılık, malüllük ve ölüm aylığı maaşlarında değişiklik yapılıyor. AK Parti tarafından verilen kanun teklifinde söz konusu tekliflerin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Yaşlılık, Ölüm ve Malüllük Aylığı Taban Sınırı Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı Kanun Hükmünde Kararlanemelerde değişiklik yapılması amacıyla AK Parti TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna bir kanun teklifi sundu. AK Parti tarafından sunulan kanun teklifinde yer alan düzenlemelerde yüzbinlerce vatandaşı yakından ilgilendiren çok önemli düzenlemeler yer alıyor.

Devletten destek alan yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren düzenleme detaylarını Finans365.com olarak sizlerle buluşturuyoruz.

YAŞILIK, ÖLÜM VE MALÜLLÜK MAAŞINDA DÜZENLEME

AK Parti’nin bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi, yaşlılık , malullük ve ölüm aylığında alt sınır 1000 lira olarak belirlendi. Teklifin kabul edilmesiyle bu maaşları alan vatandaşlara en az bin TL ödeme yapılacak. Ayrıca işsizlik maaşında da düzenleme yapıldı. Daha öncede gündeme gelen 1120 gün kesintisiz prim ödemiş olma koşulu hizmet akdine tabi olma haline dönüşecek.

Bu düzenlemelerin dışında yapılan diğer düzenlemeler ise şu şekilde, Konut hesabına katılanlara devlet katkısı 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılacak. Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla büyük ve küçükbaş hayvan satışından ve sütün satın alınma bedeli üzerinden alınan pay kaldırılacak. Türk Hava Kurumu ile sivil havacılıkta görevli pilotların maaşlarının yüzde 70’i gelir vergisinden muaf olacak.

Ekonomi haberlerinden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP