DOLAR

32,5740

0.09%
EURO

35,0694

0.44%
ALTIN(gr)

2.427,01

0,18%
BİST 100

%
Yerel marketlerden hükümete tepki: Günah keçisi olduk!

Yerel marketlerden hükümete tepki: Günah keçisi olduk!

Yerel market sahipleri hükümetin tanzim satışlarından sonra kendilerinin ''günah keçisi'' olduklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Yerel marketlerden hükümete tepki: Günah keçisi olduk!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süre önce tanzim satışlara başlanmasının ardından vatandaşların sürekli kendilerine haksız yere tepki gösterdiğini ve bu tepki karşısında suçun kendilerinde olmadığını anlattıklarını açıklayan yerel market sahipleri, bu soruna hükümetin çözüm bulmasını istedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’nda (YZB) yapılan birçok açıklamada market sahipleri durumdan şikayetçi oldu ve hükümetin hem fiyatlara çözüm bulmasını, hem tanzim satışlar konusunda kendilerine gelen tepkileri azaltmalarını istedi.

Zor ve sık fiyat artışları ile karşı karşıya kaldıklarını açıklayan yerel market sahipleri, “Et ve kıymadan sonra sebze meyvede de üvey evlat olduk. Son dönemde sebze meyve satışları ile ilgili kararlar yerel zincirlere çok zarar verdi. Geçirdiğimiz zor günlerde halkımızı sebze meyve tedarik kanalı bizler olalım isterdik. Tanzim satış koşullarının sadece 5 zincir markette uygulanması sayıları 8000’e ulaşan yerel marketlerin bunun dışında kalması bize büyük zarar verdi” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP