DOLAR

32,6019

0.35%
EURO

34,8198

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,36

1,01%
BİST 100

%
Zincir Marketler Haftada Bir Gün Tatil Yapacak

Zincir Marketler Haftada Bir Gün Tatil Yapacak

Ticaret Bakanlığı'na yapılan zincir marketlerin haftada bir gün kapanması önerisi ile bu öneriyi değerlendiren bakanlık zincir marketlerin haftada sadece bir gün olarak uygulanacak kapanma önerisine olumlu yanıt verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Zincir Marketler Haftada Bir Gün Tatil Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı olan Tüfenkci küçük marketlere biraraya gelebildikleri şekilde ek yasal düzenlemelere ihtiyaç kalmadan bu durumu uygulamaya geçirebileceklerini belirtti.

Küçük Marketlerde Satışlar Düşük

Küçük marketlerdeki satış rakamlarında meydana gelen düşmeler nedeniyle marketler zor günler geçirdiklerini dile getirdiler. Yaşanan bu gelişme üzerine zincir marketler tarafından yapılan başvurulara dayanarak yasağın çeşitli düzenlemeler yapılması üzerine girişimler başlatıldı. Yapılan öneriler içerisinde zincir marketlerin haftanın bir günü kapatılması yer alıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından olumlu karşılanan zincir marketlerin haftada bir gün kapanması önerisi, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından önerilmişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Açıklama Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından yapılan konuşma Uluslararası olarak düzenlenen Yerel Zincirleri bir araya getiren bir konferans ve fuarda gerçekleşti. Konuşmasında, Tüfenkçi’nin belirttiği üzere Perakendeciler Konseyi’nin alacağı kararlar doğrultusunda haftada bir gün, zincir marketlere tatile sıcak baktıklarını belirtti. Bülent Tüfenkçi konuşmasında, eğer perakendeciler biraraya gelerek, yasal düzenleme olmaksızın bir karar alabilirse bu durumu uygulamaya geçirebileceklerini belirtti. Sektörün sadece tek bir kesimden oluşmadığına dikkat çeken Bülent Tüfenkçi geniş kesimleri de etkileyen bir düzenlemenin söz konusu olabileceğini ifade etti. Üzerinde konuşulan kararın uygulamaya geçilebilmesi için hem kamuoyunda hem de sektör içerisinde konunun tartışıldıktan sonra adım atılması gerektiğini belirtti. Gerekli tartışma ve ön bilgi alma, işlemeye yeteri kadar yapılmadığı takdirde düzenlemenin daha sonraki dönemlerde tekrar gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çeken Bülent Tüfenkçi, bu nedenle sektörün bu durumu çok iyi analiz etmesi gerektiğini ifade etti.

Karar İrdelenmezse Tekrar Gözden Geçirmek Gerekebilir

Kamuoyu üzerinde ve sektör içerisinde zincir marketlerin bir günün tatil olması ile ilgili konunun yeteri düzeyde irdelenmesi, mevcut durumdan 6 ay sonra tekrar gözden geçirilmesi gerekebileceği belirtildi. Bu nedenle kamuoyu ve sektörün bu fikri iyi değerlendirmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP